Κορωνοϊός ή εποχική αλλεργία; – Έτσι θα καταλάβετε τι έχετε

Κορωνοϊός ή εποχική αλλεργία; - Έτσι θα καταλάβετε τι έχετε
Κορωνοϊός ή εποχική αλλεργία; - Έτσι θα καταλάβετε τι έχετε

Πολλοί μπερδεύουν τον κορωνοϊό με την εποχική αλλεργία και δυσκολεύονται να τα ξεχωρίσουν.

Ο πυρετός και ο ξηρός βήχας είναι τα πιο κοινά συμπτώματα της COVID-19, μαζί με δυσκολία στην αναπνοή, πονόλαιμο, διάρροια, κόπωση, ρίγη, μυϊκό πόνο, απώλεια γεύσης και μυρωδιάς και πόνους στο σώμα.

Αλλά σπανίως θα εμφανιστεί πυρετός, ή διάρροια με την εποχική αλλεργία, σύμφωνα με τον δρ. Michael Benninger, πρόεδρο του Ινστιτούτου Head and Neck στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ.

Κορωνοϊός και αλλεργίες: Διαφορές στα συμπτώματα

Εάν δεν έχετε πυρετό, δυσκολία στην αναπνοή, ή διάρροια, τότε πιθανότατα έχετε απλά κάποιο κρυολόγημα ή εποχική αλλεργία.

Βρισκόμαστε εν μέσω της περιόδου αλλεργίας τώρα, οπότε πολλοί δυσκολεύονται να διακρίνουν τις αλλεργίες τους από το εάν έχουν ή όχι κάτι πιο σοβαρό, όπως η νόσος COVID-19, λέει ο δρ Benninger.

Το φτέρνισμα συμβαίνει συχνά στις αλλεργίες. Από την άλλη πλευρά, ο κορωνοϊός ή το κρυολόγημα δεν συνοδεύονται από φαγούρα στα μάτια. Εάν έχετε βήχα, αυτό σχετίζεται περισσότερο με το κοινό κρυολόγημα παρά τις αλλεργίες, εκτός εάν έχετε αλλεργικό άσθμα.

Η δυσκολία στην αναπνοή είναι σύμπτωμα που σχετίζεται με τον κορωνοϊό, αλλά μπορεί επίσης να είναι σημάδι άσθματος που μπορεί να εκδηλωθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου αλλεργίας. Εάν δεν έχετε πυρετό μαζί με αυτά τα συμπτώματα, το άσθμα είναι η πιο πιθανή αιτία, σύμφωνα με τον δρ. Benninger.

Τα άτομα με άσθμα πρέπει να μην αμελούν τη θεραπεία τους, ειδικά επειδή τα άτομα με αναπνευστικές παθήσεις διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο δυνητικά σοβαρής ασθένειας από τον νέο κορονοϊό.