Ο καλύτερος συνδυασμός πρωινού για να πεις τέλος στη δυσκοιλιότητα

Δες πώς μπορείς να κάνεις τα πράγματα να «κυλάνε» καλύτερα κάθε πρωί.

Το αίσθημα φουσκώματος ή δυσκοιλιότητας μπορεί να δημιουργεί μια απλή ενόχληση έως έντονο πόνο. Ενδεχομένως είναι δύσκολο να μείνεις συγκεντρωμένη κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης, να εκτελέσεις δουλειές ή ακόμα και να χαλαρώσεις όταν το μόνο που θέλετε πραγματικά να κάνεις είναι να πας στο WC.

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα πρόβλημα του εντέρου για το οποίο οι εγγεγραμμένοι διαιτολόγοι ακούν τους πελάτες να παραπονούνται τακτικά. Ως ειδικοί στο πώς η τροφή επηρεάζει το πεπτικό σύστημα, ξέρουν ακριβώς τι  οδηγίες πρέπει να δώσουν για να κάνουν τα πράγματα να κινούνται καλύτερα σε αυτόν τον τομέα. Και όλα ξεκινούν με ένα πρωινό που σίγουρα θα σου προσφέρει υποστήριξη.

Συνήθεις αιτίες δυσκοιλιότητας

4+1 tips για να διατηρείς φρέσκα τα φρούτα και τα λαχανικά σου μεγαλύτερο διάστημα

Σύμφωνα με την εγγεγραμμένη διαιτολόγο Miranda Galati, MHSc, RD, ο πιο συνηθισμένος λόγος δυσκοιλιότητας είναι η έλλειψη αρκετών φυτικών ινών από τη διατροφή. Η Galati συνιστά στις γυναίκες να στοχεύουν σε 25 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα και στους άνδρες 38 γραμμάρια την ημέρα. Η συμβουλή της για να βάλεις περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή σου είναι να τρως περισσότερα λαχανικά και φρούτα. Αυτές οι ομάδες τροφίμων όπως επίσης και οι ξηροί καρποί, οι σπόροι, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα φασόλια περιέχουν όλα φυτικές ίνες.

5 τρόποι για να διατηρήσεις τις fitness συνήθειές σου στις διακοπές και να έχει fun
@shoptanlines

Αλλά η έλλειψη αρκετών φυτικών ινών δεν είναι ο μόνος λόγος για τον οποίο η δυσκοιλιότητα «χτυπά την πόρτα σου». Η Jillian Smith, RD, η οποία είναι ο κύριος διαιτολόγος στο Gut Personal , λέει ότι η ανεπαρκής κατανάλωση νερού μπορεί επίσης να οδηγήσει σε σύγχυση της κατάστασης. Η καθιστική ζωή μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσκοιλιότητα επειδή επιβραδύνει το πεπτικό σύστημα. Έτσι, εάν αισθάνεσαι τακτικά δυσκοιλιότητα, η ενσωμάτωση σύντομων περιπάτων μέσα στην ημέρα μπορεί να βοηθήσει.

5 τρόποι για να διατηρήσεις τις fitness συνήθειές σου στις διακοπές και να έχει fun
@shoptanlines

Οι ορμονικές αλλαγές, το στρες ή το άγχος και οι δομικές ανωμαλίες στο παχύ έντερο μπορούν να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επίσκεψη σε έναν γαστρεντερολόγο κρίνεται απαραίτητη.

Το πρωινό που προτείνει ο διαιτολόγος για να κινητοποιήσεις το σύστημά σου

Πλιγούρι βρώμης με φρούτα και σπόρους chia

Ο καλύτερος συνδυασμός πρωινού για να καταπολεμήσεις τη δυσκοιλιότητα

Η βρώμη, τα φρούτα και οι σπόροι chia είναι όλα υψηλά σε φυτικές ίνες. 28γραμμάρια σπόρων chia περιέχει εντυπωσιακά 10 γραμμάρια φυτικών ινών.

Η βρώμη και τα φρούτα είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες. Ένα φλιτζάνι βρώμη έχει 8 γραμμάρια θρεπτικής ουσίας.

Ο καλύτερος συνδυασμός πρωινού για να καταπολεμήσεις τη δυσκοιλιότητα

Ενώ οι φυτικές ίνες είναι εξαιρετικές για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας, οι διαιτολόγοι τονίζουν τη σημασία της κατανάλωσης πρωτεΐνης το πρωί για να παρέχει στον οργανισμό ενέργεια. Ένα φλιτζάνι πλιγούρι έχει 10 γραμμάρια πρωτεΐνης και μια μερίδα σπόρων chia έχει περίπου 5 γραμμάρια, αλλά αν θέλεις να αυξήσεις ακόμη περισσότερο την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, μπορείς να προσθέσεις βούτυρο ξηρών καρπών στο πλιγούρι βρώμης σου.

Διάβασε επίσης:

Δυσκοιλιότητα τέλος! Αυτά είναι τα καλύτερα φρούτα που θα σε βοηθήσουν να την αντιμετωπίσεις

Αυτό το νόστιμο φρούτο θα κάνει τα πράγματα να κινηθούν το συντομότερο δυνατό και πιθανότατα έχεις ακούσει δεκάδες φορές το ρητό «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Και, σίγουρα υπάρχει κάποια αλήθεια σε αυτό, ειδικά αν ο γιατρός για τον οποίο μιλάτε είναι γαστρεντερολόγος και παλεύεις με πεπτικά προβλήματα.

Αυτά είναι τα καλύτερα φρούτα που θα σε βοηθήσουν να αντιμετωπίσεις τη δυσκοιλιότητα αποτελεσματικά

Τα φρούτα είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και περιέχουν νερό δύο πράγματα που σε εμποδίζουν να πάθεις δυσκοιλιότητα και σε βοηθούν να πηγαίνεις τακτικά στην τουαλέτα. Επομένως, είναι απαραίτητα για μια υγιεινή διατροφή. «Είναι ένας συνδυασμός των φυτικών ινών με το νερό που είναι εξαιρετικός για το πεπτικό σύστημα», λέει η Dr. Haleh Pazwash, γαστρεντερολόγος στο Gastroenterology Associates of New Jersey. «Τα φρούτα είναι η καλύτερη πηγή γι’ αυτό».

Δες εδώ τα φρούτα