Ο λόγος που τα κίτρινα λουλούδια κάνουν καλό στον κήπο σου- Γιατί να τα φυτέψεις

κίτρινα λουλούδια
Τα κίτρινα λουλούδια εκτός από το ζωηρό χρώμα που θα δώσουν στον κήπο σου θα προσελκύσουν κι επικονιαστές.

Βάλε χρώμα στον κήπο ή στο μπαλκόνι σου και πρόσθεσε κίτρινα λουλούδια που φέρνουν μια έκρηξη ευθυμίας. Τα κίτρινα άνθη συμπληρώνουν λουλούδια με ψυχρούς τόνους και δημιουργούν ένα πλούσιο μωσαϊκό ζεστασιάς όταν συνδυάζονται με πορτοκαλί και κόκκινα λουλούδια. Εκτός από το ότι προσφέρουν ζωηρό χρώμα, τα κίτρινα άνθη προσελκύουν συχνά επικονιαστές όπως μέλισσες και πεταλούδες.

Αυτοί οι επικονιαστές βελτιώνουν την υγεία του κήπου σου, βοηθώντας στη μετακίνηση της γύρης μεταξύ των φυτών ώστε να μπορούν να αναπαραχθούν. Υπάρχουν πολλά όμορφα κίτρινα άνθη για να προσθέσεις, όμως ξεχωρίζουν 4 κορυφαία που προτείνουν κηπουροί.

1. Νάρκισσος

Ο λόγος που τα κίτρινα λουλούδια κάνουν καλό στον κήπο σου- Γιατί να τα φυτέψεις

Οι νάρκισσοι αναπτύσσονται εύκολα και ανθίζουν νωρίς την άνοιξη. Ευδοκιμούν σε ηλιόλουστες συνθήκες αλλά μπορούν επίσης να αναπτυχθούν και σε μερική σκιά. «Υπάρχουνδεκάδες ποικιλίες, μερικές από τις οποίες μοιάζουν με τριαντάφυλλα και άλλα πιο δημοφιλή λουλούδια», λέει η Diane Kuthy, ιδρύτρια και επικεφαλής εμπειρογνώμονας κηπουρικής. «Οι νάρκισσοι είναι πολυετή λουλούδια που φυτεύονται καλύτερα το φθινόπωρο πριν από τον πρώτο παγετό. Οι νάρκισσοι χρειάζονται τακτικό πότισμα την άνοιξη και το φθινόπωρο και τα καταφέρνουν καλύτερα με χώμα που στραγγίζει καλά. Σημειώστε ότι αυτά τα χαρούμενα λουλούδια είναι τοξικά για τους ανθρώπους και τα κατοικίδια ζώα».

2. Τουλίπες

Ο λόγος που τα κίτρινα λουλούδια κάνουν καλό στον κήπο σου- Γιατί να τα φυτέψεις

Οι τουλίπες είναι κλασικά κίτρινα άνθη που συμβολίζουν την άνοιξη και την αναγέννηση. Αυτά τα πολυετή φυτά προτιμούν το πλήρες ηλιακό φως και το πλούσιο, καλά στραγγιζόμενο έδαφος. «Οι τουλίπες είναι ανθεκτικές, ένα από τα πρώτα λουλούδια που ανθίζουν την άνοιξη και δημιουργούν όμορφες συνθέσεις λουλουδιών για βάζο», λέει η Kuthy στο Real Simple. «Οι τουλίπες είναι πολύ απλά πολυετή λουλούδια στη φύτευση. Πάρτε βολβούς τουλίπας το φθινόπωρο και φυτέψτε τους περίπου έξι εβδομάδες πριν από τον πρώτο παγετό. Οι τουλίπες χρειάζονται μια περίοδο δροσερού καιρού για να ανθίσουν την άνοιξη».

3. Κίτρινη Λαντάνα

Ο λόγος που τα κίτρινα λουλούδια κάνουν καλό στον κήπο σου- Γιατί να τα φυτέψεις

Η κίτρινη λαντάνα ( Lantana camara ) είναι ιδανική για ένα φυτό με πολύχρωμα άνθη. Αυτά τα ταχέως αναπτυσσόμενα άνθη ευδοκιμούν στο άμεσο ηλιακό φως και προτιμούν καλά στραγγιζόμενο, ουδέτερο, ελαφρώς όξινο ή ελαφρώς αλκαλικό έδαφος. Το φυτό αυτό όμως  είναι τοξικό για τα κατοικίδια.

4. Ηλιοτρόπιο

αλλεργίες και φυτά

Ο λαμπερός ηλίανθος ( Helianthus annuus ) είναι ένα κλασικό κίτρινο λουλούδι που φέρνει «εκρήξεις» κίτρινου χρώματος στα τοπία όταν είναι σε πλήρη άνθιση από το καλοκαίρι μέχρι το φθινόπωρο. Αυτά τα δημοφιλή ετήσια φυτά γίνονται ψηλά και κάνουν μια εντυπωσιακή δήλωση σε κάθε κήπο. «Μια ασυναγώνιστη επιλογή για να προσθέσετε μια πινελιά κίτρινου χρώματος είναι ο ηλίανθος», λέει ο Scott McLeod, ιδιοκτήτης της McLeod Landscaping Inc. «Οι ηλίανθοι είναι απίστευτα εύκολο να αναπτυχθούν, απαιτούν πλήρη ήλιο και τακτικό πότισμα. Δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τον τύπο του εδάφους, αλλά τα καταφέρνουν καλύτερα σε καλά στραγγιζόμενα εδάφη εμπλουτισμένα με οργανική ύλη. Πέρα από την οπτική τους έλξη, προσελκύουν επικονιαστές, προσθέτοντας ζωή και κίνηση στους κήπους».

-α