Πώς να φροντίσεις το θαυματουργό για το δέρμα σου φυτό aloe vera

Η aloe vera είναι γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες για το δέρμα.
Αυτό το παχύφυτο, η aloe vera έχει φαρμακευτικές ιδιότητες και είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε συλλογή φυτών εσωτερικού χώρου.

Ηaloe vera είναι ένα δημοφιλές παχύφυτο με φαρμακευτικές ιδιότητες. Εγγενές στην Αφρική, τη Μαδαγασκάρη και την Αραβική Χερσόνησο, το φυτό αναπτύσσεται σε ζεστά, ξηρά κλίματα, αλλά είναι επίσης υπέροχο φυτό εσωτερικού χώρου όταν του δίνεται η κατάλληλη φροντίδα. Η αλόη βέρα έχει παχιά σαρκώδη φύλλα, τα οποία μπορούν να κοπούν όσο χρειάζεται για να αποκτήσεις το καταπραϋντικό τζελ που βρίσκεται στο εσωτερικό του φυτού.

Οφέλη του χυμού αλόης βέρα για την υγεία

Η aloe vera είναι γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες για το δέρμα. Ορισμένα από τα οφέλη της περιλαμβάνουν:

-Ενυδάτωση: Η αλόη βέρα περιέχει πολλή νερό, οπότε μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση του δέρματος.

-Καταπραϋντική δράση: Έχει καταπραϋντικές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από ερεθισμούς και φλεγμονές του δέρματος.

-Θρέψη: [Περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στη θρέψη του δέρματος.

-Αντιγηραντικές ιδιότητες: Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των σημείων γήρανσης του δέρματος, όπως οι ρυτίδες και οι γραμμές εκφρασής.

-Επούλωση των πληγών: Η αλόη βέρα έχει επίσης την ικανότητα να επιταχύνει την επούλωση των πληγών και των εγκαυμάτων.

Η αλόη είναι τόσο ευεργετική για τα μαλλιά σου, όσο για το δέρμα σου; Δες εδώ την απάντηση

Ενώ η αλόη βέρα είναι φυσικό προϊόν και έχει πολλά πλεονεκτήματα, είναι πάντα σημαντικό να δοκιμάζεις μικρή ποσότητα σε μια μικρή περιοχή του δέρματος πριν την εφαρμόσεις ευρέως, ιδίως αν έχεις ευαίσθητο δέρμα ή αλλεργίες.

Πόσο μπορεί να ζήσει το φυτό

Στις κατάλληλες συνθήκες, τα φυτά εσωτερικού χώρου της αλόης βέρα μπορούν να ζήσουν έως και 12 χρόνια. Η aloe vera θεωρείται συνήθως ένα εξαιρετικό φυτό για αρχάριους λόγω της σχετικά χαμηλής συντήρησης φύσης της. Ωστόσο, είναι ακόμα σημαντικό να δώσεις στο παχύφυτο τις κατάλληλες συνθήκες για να βεβαιωθείς ότι θα ευδοκιμήσει.

1.Φως

Τα φυτά Aloe Vera προτιμούν το έντονο, έμμεσο φως. Απλά φρόντισε να κρατάς το φυτό μακριά από τον άμεσο ήλιο, καθώς το πολύ φως μπορεί να κάψει τα φύλλα. Η τοποθέτηση του παχύφυτου σε παράθυρα με νότιο ή δυτικό προσανατολισμό είναι καλύτερο για να διασφαλιστεί ότι λαμβάνει τη σωστή ποσότητα φωτός.

2.Έδαφος και Νερό

Η αλόη είναι τόσο ευεργετική για τα μαλλιά σου, όσο για το δέρμα σου; Δες εδώ την απάντηση

Δεδομένου ότι η αλόη βέρα είναι φυτό της ερήμου, προτιμά ένα καλά στραγγιζόμενο, αργιλώδες, αμμώδες μίγμα εδάφους. Όπως συμβαίνει με πολλά παχύφυτα, στα φυτά της αλόης δεν αρέσει το πολύ νερό. Θα πρέπει να ποτίζονται βαθιά αλλά σπάνια, αφήνοντας το χώμα να στεγνώσει μεταξύ του ποτίσματος για να μην αφήνει το φυτό να χαλάσει.

3.Θερμοκρασία και Υγρασία

Τα φυτά της aloe vera προτιμούν ένα ζεστό περιβάλλον με θερμοκρασίες μεταξύ 21-22 βαθμούς Κελσίου. Τα παχύφυτα αγαπούν τη έση υγρασία, αν και τα καταφέρνουν ακόμα καλύτερα σε χώρους με υγρασία στην κάτω πλευρά. (Η υγρασία περίπου 40% είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κρατήσετε το φυτό χαρούμενο.)

4.Πολλαπλασιάζοντας

Για ώθηση στην ανάπτυξη, τα φυτά της αλόης βέρα μπορούν να επωφεληθούν από ένα υγρό λίπασμα ή λίπασμα βραδείας αποδέσμευσης που εφαρμόζεται την άνοιξη. Εάν χρησιμοποιείς υγρό λίπασμα, ένα μείγμα 10-40-10 είναι ιδανικό για να δώσει στο φυτό σου τα σωστά θρεπτικά συστατικά.

6.Τι να προσέχεις

Πώς να φροντίσεις το θαυματουργό για το δέρμα σου φυτό aloe vera

Τα αλευρώδη σφάλματα και τα λέπια είναι τα πιο κοινά παράσιτα που ενοχλούν τα φυτά της αλόης βέρα. Αυτά τα σφάλματα συχνά ζουν στην κάτω πλευρά των φύλλων των φυτών και απορροφούν χυμούς από τους φυτικούς ιστούς. Εφάρμοσε οινόπνευμα  στα φύλλα για να αφαιρέσεις τα έντομα.