Ποιο μακιγιάζ σου ταιριάζει ανάλογα με τον τόνο της επιδερμίδας σου

Αν και είμαι από εκείνες τις make-up artist που δεν ακολουθώ πεπατημένες στο μακιγιάζ, ωστόσο δέχομαι πολύ συχνά ερωτήσεις από φίλες και πελάτισσες για το τι μακιγιάζ τους ταιριάζει σύμφωνα με τη χρωματική τους παλέτα (μάτια, μαλλιά, δέρμα).

Στο παρακάτω κείμενο λοιπόν, θα βρείτε κάποιες συμβουλές για όλες εσάς που θέλετε να έχετε σίγουρη επιτυχία στο μακιγιάζ σας!

Ξανθά κορίτσια
Συνήθως μια ξανθιά κοπέλα έχει και ανοιχτόχρωμο δέρμα. Το πρώτο tip που θα έδινα λοιπόν, είναι να αποφύγετε τις θερμές αποχρώσεις στα κοψίματα (contouring) και τη βάση σας (foundation), αφού αυτές οι αποχρώσεις τείνουν να κοκκινίζουν ή να «ροζίζουν» στα ανοιχτόχρωμα δέρματα. Καλύτερα αναζητείστε προϊόντα με πιο ψυχρές χρωματικές βάσεις. Ένα άλλο μεγάλο λάθος που μπορεί να κάνει μια ξανθιά, είναι να σκουρύνει πολύ τα φρύδια της! Προσπαθήστε να βρείτε στην αγορά, ένα μολύβι φρυδιών με ανοιχτό ψυχρό υποτόνο που δεν «αγριεύει» το βλέμμα. Στις σκιές, οι ανοιχτές χρυσές αποχρώσεις, τα καφέ και τα μπρονζέ κολακεύουν ιδιαίτερα τα μάτια μιας ξανθιάς, ενώ για κραγιόν θα πρότεινα ροζ (όχι φλούο), καφέ αλλά και τριανταφυλλί. Τέλος, επιλέξτε ένα ανοιχτόχρωμο highlighter και ένα ρουζ σε ροζ ή σάπιο μήλο.

Μελαχρινά και καστανά κορίτσια
Το πιο συνηθισμένο λάθος σε μια πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα είναι το πολύ ανοιχτό concealer! Μην παρασύρεστε από τη ψευδαίσθηση του «όσο πιο ανοιχτό το χρώμα, τόσο πιο ξεκούραστο το βλέμμα» γιατί δεν ισχύει! Επιλέξτε ένα concealer έναν τόνο πιο ανοιχτό από τη βάση σας και, αν έχετε σακούλες κάτω από τα μάτια, επιλέξτε concealer στο ίδιο χρώμα με τη βάση σας (αυτό ισχύει για όλα τα κορίτσια). Προτιμήστε να βάφετε τα φρύδια σας με σκούρο καφέ και όχι μαύρο μολύβι, που αγριεύει το πρόσωπο. Χρυσές σκούρες, ροζ χρυσές, μπρονζέ, καφέ (ζεστές) σκιές, κολακεύουν απίθανα τις πιο σκούρες επιδερμίδες. Για ρουζ θα πρότεινα ένα σε ροδακινί απόχρωση. Προσοχή με το bronzer σας όμως! Το ότι είστε μελαχρινή δε σημαίνει πως θα το τοποθετείτε χωρίς όριο! Λάβετε υπόψιν σας ότι το δέρμα του προσώπου πρέπει να είναι στην ίδια απόχρωση με αυτή του σώματος. Όσον αφορά στα κραγιόν, τα nude είναι το φόρτε σας αλλά και το σάπιο μήλο!

Κοκκινομάλλες
Συνήθως οι φυσικές κοκκινομάλλες έχουν και φακίδες. ΜΗΝ ΤΙΣ ΚΡΥΒΕΤΕ! Δε φαντάζεστε πόσο τάση είναι στο σύγχρονο μακιγιάζ – εκτός από αυτό οι φακίδες είναι σύμμαχος του νεανικού look! Τα φρύδια θέλουν κι εδώ προσοχή. Μην τα βάφετε κόκκινα ενώ δεν είναι, βάψτε τα στη φυσική τους απόχρωση. Δεν υπάρχει λόγος να φορτώσετε τα μάτια σας με έντονες σκιές. Απαλές σκιάσεις στη κόγχη με ένα καφέ χρώμα και φως στο κινητό βλέφαρο είναι ότι πρέπει. Τώρα θα με ρωτήσετε για τη πράσινη σκιά… Φυσικά και ταιριάζει σε μια κοκκινομάλλα, όμως θέλει προσοχή ειδικά αν δε βάφεστε συχνά και πολύ. Για κραγιόν, προτείνω τα ελαφριά lip balms σε κόκκινες αποχρώσεις και για ρουζ θα συνιστούσα να κινηθείτε σε καφέ παλέτες.

Σε όλα μα σε όλα τα παραπάνω κορίτσια, θα ήταν περιττό να έλεγα για το κλασσικό κόκκινο κραγιόν! Θεωρώ πως πηγαίνει σε όλες τις γυναίκες αρκεί να βρουν τον σωστό υποτόνο για το δέρμα τους. Το ίδιο ισχύει και για το eyeliner αρκεί να το τοποθετήσετε σωστά!

Έχετε υπόψιν σας πως το μακιγιάζ δεν έχει κανόνες και πως η κάθε μία από εμάς είναι μοναδική και ξεχωριστή, γι’ αυτό θα σας συμβούλευα να πειραματιστείτε! Μπορεί να είστε μια εξαίρεση σε κάποιον κανόνα!

Ελπίζω να σας βοήθησα έστω και λίγο.