Πώς να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά από οπωροφόρα δέντρα χρησιμοποιώντας το υγρό δόλωμα μυρμηγκιών

μυρμήγκια
Πώς να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά από οπωροφόρα δέντρα χρησιμοποιώντας το υγρό δόλωμα μυρμηγκιών

Αυτό το άρθρο δείχνει πώς να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά από οπωροφόρα δέντρα χρησιμοποιώντας ένα υγρό δόλωμα μυρμηγκιών . Το σωστό υγρό δόλωμα μυρμηγκιών μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός δολοφόνος μυρμηγκιών που είναι ασφαλής για τα οπωροφόρα δέντρα. Η θανάτωση μυρμηγκιών με υγρό δόλωμα μυρμηγκιών είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στα οπωροφόρα δέντρα. 

Στην περίπτωση των μυρμηγκιών σε εσπεριδοειδή, το να κρατάτε τα μυρμήγκια μακριά από τα δέντρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της εξάπλωσης του Huanglongbing , μιας θανατηφόρας ασθένειας των εσπεριδοειδών.

Πώς να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά από οπωροφόρα δέντρα χρησιμοποιώντας υγρό δόλωμα μυρμηγκιών, ένας από τους καλύτερους τρόπους για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στα οπωροφόρα δέντρα.

Πώς να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά από οπωροφόρα δέντρα χρησιμοποιώντας το υγρό δόλωμα μυρμηγκιών – βίντεο YouTube

Εκτός από αυτό το άρθρο, έχω κάνει επίσης ένα βίντεο στο YouTube (δείτε παρακάτω) που δείχνει πώς να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια σε οπωροφόρα δέντρα χρησιμοποιώντας υγρό δόλωμα μυρμηγκιών.

Αργεντινά Μυρμήγκια

Το μυρμήγκι της Αργεντινής είναι ένα από τα χειρότερα χωροκατακτητικά είδη. Από τη μητρική λεκάνη του ποταμού Paraná , έχει εξαπλωθεί σε έξι ηπείρους , εκτοπίζοντας επιθετικά τα ιθαγενή είδη μυρμηγκιών και διαταράσσοντας τα οικοσυστήματα. Η Καλιφόρνια έχει μια υπεραποικία Αργεντινών μυρμηγκιών που καλύπτει τις περισσότερες αστικές περιοχές. 

Επειδή οι εισαγόμενοι πληθυσμοί μυρμηγκιών της Αργεντινής δεν διαθέτουν τη γενετική ποικιλομορφία των γηγενών πληθυσμών, τα μυρμήγκια αντιμετωπίζουν το ένα το άλλο ως οικογένεια. Η προκύπτουσα έλλειψη επιθετικότητας εντός των εισαγόμενων αποικιών τους δίνει ένα πλεονέκτημα έναντι πολλών ιθαγενών ειδών μυρμηγκιών.

Παγκόσμια εξάπλωση του μυρμηγκιού της Αργεντινής.

Τα μυρμήγκια στα εσπεριδοειδή μπορεί να είναι θανατηφόρα

Τα μυρμήγκια είναι ένα σημαντικό παράσιτο των εσπεριδοειδών και μπορούν έμμεσα να σκοτώσουν τα εσπεριδοειδή σε συνδυασμό με το ασιατικό ψύλλιο εσπεριδοειδών και το Huanglongbing, μια θανατηφόρα και ανίατη ασθένεια των εσπεριδοειδών που μεταδίδεται από ψύλλους εσπεριδοειδών. 

Λόγω της εξάπλωσης της ασιατικής ψυλλίδας των εσπεριδοειδών και του Huanglongbing, πολλες περιοχές κινδυνεύουν να χάσουν τα εσπεριδοειδή τους.

Αργεντινά μυρμήγκια σε μια πορτοκαλιά που συγκομίζει γλυκό μελίτωμα που παράγεται από ασιατικές ψύλλες εσπεριδοειδών.

Ευεργετικές παρασιτικές σφήκες που διασπάστηκαν από μυρμήγκια

Στην Καλιφόρνια υπάρχουν παρασιτικές σφήκες που είναι πολύ αποτελεσματικές στο να σκοτώνουν τις ασιατικές ψύλλες εσπεριδοειδών και να μειώνουν τον αριθμό τους. Το παρακάτω βίντεο δείχνει την Tamarixia radiata, ένα από τα παρασιτικά είδη σφήκας, να παρασιτώνει μια ασιατική ψύλλια εσπεριδοειδών.

Τα μυρμήγκια προστατεύουν τις ψύλλες των εσπεριδοειδών από τις παρασιτικές σφήκες, έτσι ώστε να μπορούν να συλλέγουν το ζαχαρούχο μελίτωμα που παράγεται από τις ψύλλες. Εάν υπάρχουν μυρμήγκια σε ένα δέντρο εσπεριδοειδών, οι παρασιτικές σφήκες είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικές και ο πληθυσμός των ψυλλίδων των εσπεριδοειδών που εξαπλώνουν την ασθένεια θα αυξηθεί. 

Το παρακάτω βίντεο δείχνει τα μυρμήγκια της Αργεντινής σε ένα δέντρο εσπεριδοειδών να προστατεύουν τις ασιατικές ψύλλες εσπεριδοειδών από το Tamarixia radiata.

Ακόμα κι αν δεν υπάρχουν ψύλλια εσπεριδοειδών, τα μυρμήγκια στα εσπεριδοειδή προστατεύουν πολλά είδη εντόμων των εσπεριδοειδών από φυσικούς θηρευτές. Ο βασικός οργανικός έλεγχος παρασίτων των εσπεριδοειδών είναι να κρατούν τα μυρμήγκια μακριά από τα δέντρα, έτσι ώστε τα αρπακτικά να μπορούν να σκοτώσουν τα επιβλαβή παράσιτα. Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει τα μυρμήγκια στη λεμονιά μου να περιποιούνται τη βαμβακερή ζυγαριά μαξιλαριού.

Αργεντινά μυρμήγκια στη λεμονιά μου που περιποιείται τη βαμβακερή ζυγαριά μαξιλαριού.

Πότε να χρησιμοποιήσετε το Liquid Ant Bait

Τα μυρμήγκια της Αργεντινής έχουν πολλές βασίλισσες ανά φωλιά και μοιράζονται εργάτριες μεταξύ των φωλιών. Για να εξοντωθούν τα μυρμήγκια της Αργεντινής, πρέπει να σκοτωθούν όλες οι βασίλισσες. Τα μυρμήγκια της Αργεντινής είναι πιο ευάλωτα την άνοιξη επειδή τα μυρμήγκια εργάτριες εκτελούν ένα μεγάλο ποσοστό των βασίλισσων. Αυτό κάνει την άνοιξη την ιδανική εποχή για να δολώσετε τα μυρμήγκια της Αργεντινής.

 Ένα άλλο πλεονέκτημα της έναρξης την άνοιξη είναι ότι υπάρχουν λιγότερες εναλλακτικές πηγές νέκταρ που είναι διαθέσιμες στα μυρμήγκια για να τους αποσπάσει την προσοχή από το δόλωμα. Στην Καλιφόρνια ο Μάρτιος είναι ένας καλός μήνας για να αρχίσετε να δολώνετε τα μυρμήγκια της Αργεντινής. Η έναρξη νωρίς μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποφυγή της αύξησης των παρασίτων όπως η ασιατική ψύλλια εσπεριδοειδών που εμφανίζεται όταν τα μυρμήγκια προσβάλλουν ένα δέντρο εσπεριδοειδών. Τα δολώματα μυρμηγκιών μπορούν να τοποθετηθούν οποιαδήποτε στιγμή που υπάρχουν μυρμήγκια.

Εργατικά μυρμήγκια σέρνουν νεκρή βασίλισσα μυρμηγκιών της Αργεντινής.

Ο βόρακας και το βορικό οξύ δεν είναι πάντα αποτελεσματικοί δολοφόνοι μυρμηγκιών

Είχα δοκιμάσει ανεπιτυχώς δολώματα μυρμηγκιών για βιολογικό έλεγχο μυρμηγκιών πριν από πολλά χρόνια. Θεωρώ ελκυστικά τα δολώματα μυρμηγκιών με βάση το βόριο, όπως αυτά που χρησιμοποιούν βόρακα και βορικό οξύ, επειδή στοχεύουν μόνο τα μυρμήγκια και δεν προκαλούν βλάβη σε ωφέλιμα έντομα όπως το Tamarixia radiata. Πρώτα δοκίμασα τα κοινά διαθέσιμα προϊόντα χωρίς επιτυχία. Στη συνέχεια δοκίμασα μερικές από τις πολλές συνταγές δολοφονίας μυρμηγκιών βόρακα «φτιάξ’ το μόνος σου» στο διαδίκτυο, επίσης χωρίς επιτυχία.

Ένας δολοφόνος μυρμηγκιών βόρακα που δεν λειτούργησε για μένα.

Εύρεση αποτελεσματικού υγρού δολώματος μυρμηγκιών

Έμεινα έκπληκτος πιο πρόσφατα όταν ένας εντομολόγος μου πρότεινε να δοκιμάσω δολώματα μυρμηγκιών επειδή τα είχα δοκιμάσει και δεν κατάφεραν να σταματήσουν το πρόβλημα με τα μυρμήγκια. Μετά από περαιτέρω έρευνα, έμαθα πώς να σκοτώνω τα μυρμήγκια πιο αποτελεσματικά. Είχα επιτυχία χρησιμοποιώντας ένα διαφορετικό δόλωμα μυρμηγκιών με βάση το βόριο .

Ένα δόλωμα μυρμηγκιών που λειτούργησε.

Σκοτώστε περισσότερα μυρμήγκια με λιγότερο βόριο

Οι εντομολόγοι του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια πραγματοποίησαν εκτενείς μελέτες για δολώματα μυρμηγκιών με βάση το βόριο και βρήκαν ότι η συγκέντρωση του βορίου στο δόλωμα είναι κρίσιμη . Μερικά από τα κοινά προϊόντα χρησιμοποιούν πάρα πολύ βόριο και έτσι δεν σκοτώνουν μια αποικία μυρμηγκιών της Αργεντινής. 

Για τα μυρμήγκια στο σπίτι μερικές φορές σκοτώνουν γρήγορα τους εισβολείς εργάτριες, αλλά σκοτώνουν τους εργάτες τόσο γρήγορα που το δόλωμα δεν επιστρέφει στην αποικία για να σκοτώσει τις βασίλισσες. Το ίδιο ισχύει για τις πολλές συνταγές δολοφόνων μυρμηγκιών βόρακα στο διαδίκτυο. Αν και τα δολώματα με υψηλή περιεκτικότητα σε βόριο δεν σκοτώνουν την αποικία, μπορούν να είναι χρήσιμα για την περίπτωση εισβολής στο σπίτι εάν σκοτώσουν γρήγορα τους εισβολείς εργάτες. Δολώματα μυρμηγκιών με χαμηλότερη συγκέντρωση βορίουείναι πιο αποτελεσματικά στη θανάτωση των αποικιών μυρμηγκιών της Αργεντινής, επειδή οι εργάτριες μπορούν να πάρουν το δόλωμα πίσω στην αποικία πριν πεθάνουν και να το μοιραστούν με τις βασίλισσες.

Μυρμήγκι δόλωμα με πολύ βόριο (πάνω) για να σκοτώσει μια αποικία και δόλωμα μυρμηγκιών με σωστή συγκέντρωση βορίου (κάτω) για να σκοτώσει μια αποικία.

Εγκατάσταση του σταθμού δολώματος

Είτε εγκαθιστώ δολωματικό σταθμό κοντά σε εσπεριδοειδή είτε κοντά στο σπίτι μου όπου εισβάλλουν τα μυρμήγκια, πρώτα χαλαρώνω το χώμα με ένα κατσαβίδι. Στη συνέχεια το βιδώνω στο έδαφος ώστε η βάση να ακουμπάει στο έδαφος και για να μπορούν τα μυρμήγκια να μπουν στο δολωματικό σταθμό. Στη συνέχεια προσθέτω το δόλωμα μυρμηγκιών και βάζω το φλοτέρ από πάνω. Ο πλωτήρας επιτρέπει την εύκολη τροφοδοσία από τα μυρμήγκια και επίσης μειώνει την εξάτμιση που θα αύξανε τη συγκέντρωση του βορίου στο δόλωμα και θα το καθιστούσε λιγότερο αποτελεσματικό.

Αν και πιστεύω ότι αυτό το δόλωμα μυρμηγκιών είναι ένα ασφαλές προϊόν, διαβάζω την ετικέτα και ακολουθώ τις οδηγίες. Σύμφωνα με την ετικέτα, φροντίζω η κόρη μου και ο σκύλος μου να μην έχουν πρόσβαση στο δόλωμα των μυρμηγκιών.

Εγκατάσταση του δολωματικού σταθμού.

Ant Killer Κοινόχρηστο από Ants

Αυτό το δόλωμα μυρμηγκιών έχει το σωστό ποσοστό βορίου όπως φαίνεται από μελέτες από εντομολόγους του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Τα μυρμήγκια που τρέφονται με αυτό το δόλωμα το μοιράζονται με μια διαδικασία γνωστή ως τροφαλαξία. Με το σωστό ποσοστό βορίου, το δόλωμα μοιράζεται σε όλη την αποικία πριν πεθάνουν οι εργάτες. Κατάφερα να σκοτώσω τα μυρμήγκια της Αργεντινής στην αυλή μου με αυτό το δόλωμα.

Αργεντινά μυρμήγκια μοιράζονται δόλωμα μυρμηγκιών μέσω τροφαλαξίας.

Αργεντινά μυρμήγκια στο σπίτι

Τα μυρμήγκια της Αργεντινής εισβάλλουν συχνά στα σπίτια λόγω της αλλαγής του καιρού. Οι χειμερινές βροχές στα μεσογειακά κλίματα μπορούν να προκαλέσουν πλημμύρες στις ρηχές φωλιές τους, αναγκάζοντάς τις να μετεγκατασταθούν. Τα μυρμήγκια της Αργεντινής τείνουν επίσης να εισβάλλουν όταν ο καιρός είναι ζεστός και ξηρός. Η θανάτωση των μυρμηγκιών της Αργεντινής στην αυλή μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή εισβολής αργότερα όταν αλλάξει ο καιρός.

Αργεντινά μυρμήγκια εισβάλλουν σε ένα σπίτι.

Συμβουλές και κόλπα για το υγρό δόλωμα μυρμηγκιών

Δημιουργία σκιάς

Ένα πράγμα που μπορεί να κάνει το δόλωμα των μυρμηγκιών πιο αποτελεσματικό είναι να δημιουργήσετε σκιά για το δολωματικό σταθμό εάν τοποθετηθεί σε περιοχή που δέχεται άμεσο ηλιακό φως.

Δημιουργία σκιάς για το δολωματικό σταθμό.

Καθαρισμός του Δολωματικού Σταθμού

Μερικές φορές τα μυρμήγκια δεν ενδιαφέρονται για το δόλωμα εάν συσσωρευτεί νεκρά πτώματα μυρμηγκιών. Σε αυτήν την περίπτωση, καθαρίζω το δολωματικό σταθμό με ένα προϊόν όπως το Clorox Clean up, το ξεπλένω καλά και το τοποθετώ ξανά.

Καθαρισμός του δολωματικού σταθμού.

Αργεντινή εθνική οδός μυρμηγκιών

Τα μυρμήγκια της Αργεντινής θέλουν να χρησιμοποιούν σωλήνες και σωλήνες άρδευσης ως αυτοκινητόδρομο.

Μυρμήγκια Αργεντινής σε σωλήνες και σωλήνες άρδευσης.

Τοποθέτηση Δολωματικών Σταθμών

Λόγω αυτής της τάσης των μυρμηγκιών να χρησιμοποιούν σωλήνες ως αυτοκινητόδρομο, είναι δυνατό να καθοδηγηθούν τα μυρμήγκια σε έναν δολωματικό σταθμό τοποθετώντας το δολωματικό σταθμό κοντά σε σωλήνες. Ένα άλλο καλό μέρος για ένα δολωματικό σταθμό είναι κοντά σε έναν πομπό άρδευσης, επειδή τα μυρμήγκια της Αργεντινής έλκονται από υγρά σημεία στην αυλή.

Τοποθέτηση δολωματικού σταθμού κοντά σε γραμμή άρδευσης και κοντά σε πομπό άρδευσης.

Η θανάτωση των μυρμηγκιών μπορεί να πάρει χρόνο – Πώς να σταματήσετε τα μυρμήγκια στα οπωροφόρα δέντρα γρήγορα

Επειδή τα αποτελεσματικά δολώματα μυρμηγκιών με βάση το βόριο έχουν αργή δράση, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να σκοτωθεί μια αποικία μυρμηγκιών της Αργεντινής. Δεν πρέπει να αναμένονται γρήγορα αποτελέσματα. Για να σκοτώσετε μια αποικία είναι απαραίτητο να συνεχίσετε το δόλωμα όσο υπάρχουν μυρμήγκια. Μια άλλη τεχνική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σταματήσει πιο γρήγορα τα μυρμήγκια στα οπωροφόρα δέντρα είναι το κολλώδες φράγμα . Για πιο στιβαρή προστασία, τόσο το δόλωμα των μυρμηγκιών όσο και οι κολλώδεις φραγμοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί για να κρατήσουν τα μυρμήγκια μακριά από οπωροφόρα δέντρα.

Σώζοντας τα εσπεριδοειδή

Βοηθήστε να σώσετε τα εσπεριδοειδή από τη θανατηφόρα ασθένεια Huanglongbing, κρατώντας τα μυρμήγκια μακριά από τα εσπεριδοειδή σας. Επίσης, μοιραστείτε αυτό το άρθρο με φίλους που καλλιεργούν εσπεριδοειδή. Το να διδάσκουμε άλλους πώς να κρατούν τα μυρμήγκια μακριά από οπωροφόρα δέντρα μπορεί να βοηθήσει να σωθούν τα εσπεριδοειδή.

fruitmentor.com