Πλησιάζει καλοκαίρι – Περιποίηση δέρματος σε 8 βημάτα

skincare regime for summer
skincare regime for summer

Η καλοκαιρινή σεζόν είναι επίσημα εδώ. Μεταξύ της μαζικής καθαριότητας του σπιτιού, του στεγνώματος στον ήλιο και της αναδιάταξης της γκαρνταρόμπας σας, μην ξεχάσετε να αλλάξετε και τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. 

Καθώς αλλάζουν οι εποχές, είναι επιτακτική ανάγκη να στραφείτε σε προϊόντα και σε μια εντατική ρουτίνα περιποίησης δέρματος που είναι ειδικά για μια συγκεκριμένη εποχή. Ενώ οι χειμώνες είχαν να κάνουν με το να στρώσεις το δέρμα σου με ορούς, έλαια και κρέμες, το καλοκαίρι είναι η τέλεια στιγμή για να στραφείς σε πιο ανοιχτόχρωμα προϊόντα περιποίησης και μια πιο ταπεινή ρουτίνα περιποίησης. 

Καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται καθημερινά, η καταιγιστική ζέστη μπορεί να καταστρέψει το δέρμα σας.
Ξεκινήστε με την αναδιάταξη της γκαρνταρόμπας ομορφιάς σας. Φέρτε τα καλοκαιρινά σας προϊόντα στο μπροστινό μέρος όπου είναι εύκολα προσβάσιμα. 

Ωστόσο, αν δεν έχετε ήδη ψωνίσει προϊόντα ειδικά για το καλοκαίρι ή δεν έχετε κάνει τη στροφή στην καλοκαιρινή περιποίηση της επιδερμίδας, είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε ακριβώς σε αυτό. Η Aditi Consul, Co-founder, Life and Pursuits προτείνει ένα λεπτομερές καλοκαιρινό σχέδιο περιποίησης δέρματος 8 βημάτων.

Ακολουθήστε αυτόν τον οδηγό 8 βημάτων ως το καλοκαιρινό σας πρόγραμμα για να ενισχύσετε το δέρμα
σας Καθαρίστε το δέρμα σας

Το πρώτο βήμα για την καλοκαιρινή περιποίηση δέρματος είναι να καθαρίσετε το δέρμα σας για να απαλλαγείτε από κάθε βρωμιά και βρωμιά και να αφαιρέσετε τυχόν υπερβολική λιπαρότητα στο πρόσωπο. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο πλύσιμο προσώπου χωρίς αλκοόλ που ταιριάζει στο δέρμα σας και καθαρίστε το καλά 2-3 φορές την ημέρα.

Κάντε καλή απολέπιση

Όλοι γνωρίζουμε πώς ο χειμώνας αφήνει το δέρμα σας θαμπό και ξηρό. Η απάντηση σε αυτό είναι η απολέπιση. Χρησιμοποιήστε ένα απαλό scrub απολέπισης δύο φορές την εβδομάδα για να αφαιρέσετε το ξηρό, νεκρό δέρμα και να αφήσετε το δέρμα σας υγιές, λαμπερό και λαμπερό.

Αλλάξτε την ενυδατική σας

Αλλάξτε την ενυδατική σας κρέμα από μια βαριά κρέμα ή λάδι σε μια πιο ελαφριά και υδαρή. Το πρόσωπο κρατά περισσότερο νερό όταν ο καιρός ζεσταίνει, επομένως η επιλογή προϊόντων με βάση το νερό είναι πολύ σημαντική. Η εφαρμογή μιας ενυδατικής κρέμας προστατεύει το δέρμα σας από τον ήλιο και διατηρεί το foundation σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Πείτε ναι στο SPF

Η προστασία του δέρματός σας από τις ακτίνες του ήλιου είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της υγείας του δέρματος. Ως εκ τούτου, ένας καλός παράγοντας αντηλιακής προστασίας είναι υποχρεωτικός κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ποτέ μην βγαίνετε από το σπίτι σας χωρίς να το φοράτε. Αφού ενυδατώσετε το δέρμα σας, εφαρμόστε αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 30 σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και τα χέρια σας – είτε βγαίνετε στον ήλιο είτε όχι.

Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ενυδατική κρέμα διπλής χρήσης που συνδυάζει τα οφέλη της ενυδατικής κρέμας καθώς και του αντηλιακού.

Χρησιμοποιήστε έναν καλό ορό προσώπου

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για να επενδύσετε σε έναν καλό ορό προσώπου με βάση τη βιταμίνη C. Μεταξύ ενυδατικής και αντηλιακής κρέμας, μπορείτε να ταμπονάρετε μερικές σταγόνες ορού προσώπου ως επιπλέον προστασία του δέρματος και για να απαλλαγείτε από την υπερμελάγχρωση, τις λεπτές γραμμές και τις κηλίδες. Βοηθά επίσης στην ενίσχυση του κολλαγόνου.

Αναβαθμίστε τα προϊόντα σας

Η αλλαγή δεν έρχεται μόνο με τη χρήση των σχετικών προϊόντων περιποίησης με τον σωστό τρόπο, αλλά και με καθαρά και παλαιωμένα προϊόντα. Τι καλύτερο από το καλοκαίρι για να αναβαθμίσετε το νεσεσέρ σας. Οι ακάθαρτες βούρτσες και τα προϊόντα περιέχουν πολλά βακτήρια, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε φραγμένους πόρους και θαμπό δέρμα. Απολυμάνετε τα πινέλα μακιγιάζ σας κάθε λίγες μέρες. Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι καθαρισμού βούρτσας ή καθαρίστε τα με κανονικό σαπούνι χεριών και στη συνέχεια στεγνώστε τα με πιστολάκι. Καθαρίστε το καλοκαίρι του νεσεσέρ σας απορρίπτοντας όλα τα ξεπερασμένα προϊόντα και αλλάζοντάς τα με παλιά και σχετικά.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Τελευταίο αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, το νερό είναι το ΠΙΟ σημαντικό βήμα στην καλοκαιρινή περιποίηση της επιδερμίδας. Μεταξύ της προπόνησής σας και του χρόνου τρεξίματος ή ενώ κάνετε ταχυδακτυλουργικά τη ρουτίνα του σπιτιού και της δουλειάς σας, είναι απαραίτητο να πίνετε νερό. Διατηρεί το σώμα σας ενυδατωμένο και ελέγχει τη θερμοκρασία του σώματος.

Προστατέψτε το δέρμα σας από την ηλιακή ακτινοβολία

Μην ξεχνάτε να φοράτε τα γυαλιά ηλίου σας και να έχετε μαζί σας μια ομπρέλα ή ένα καπέλο με φαρδύ γείσο ενώ βγαίνετε στον ήλιο. Αυτό προστατεύει το δέρμα σας από το άμεσο ηλιακό φως. Και όσο το δυνατόν περισσότερο, φορέστε ρούχα που καλύπτουν το δέρμα σας και το προστατεύουν από το μαύρισμα ή το ηλιακό έγκαυμα.