Σασμός: Η αχίλλειος πτέρνα του Ευθύμη – από ποιανού το χέρι πεθαίνει

τικού». Οι εξελίξεις στο τρίγωνο Ευθύμη – Αιμιλίας – Λευτέρη επόμενα επεισόδια του «Σασμού»

Ο Ευθύμης Φαρμάκης, από την είσοδό του στον «Σασμό», έχει επιδείξει αδιαλλαξία μεγαλύτερη και από της Καλλιόπης. Τίποτα και κανένας δεν μπορεί να τον υποχρεώσει να παρεκκλίνει από τον στόχο του που είναι η τιμωρία του Αντώνη και η καταστροφή του Μαθιού.

Στο βωμό της εκδίκησης είναι έτοιμος να θυσιάσει παιδικές φιλίες, αθώους ανθρώπους, όνειρα και ελπίδες. Ο Μανόλης, ο Νικηφόρος, η Νάντια και πόσοι άλλοι έχουν γίνει υποχείριά του για την εξυπηρέτηση των σχεδίων του. Να μην μιλήσουμε για τους εχθρούς και τους συνεργάτες του, που τόλμησαν να τον αμφισβητήσουν, και πλήρωσαν με τη ζωή τους το λάθος τους.

Ο Ευθύμης από την πρώτη στιγμή έχει τις υποψίες του σε σχέση με τον Λευτέρη. Η αποτυχημένη απόπειρα εναντίον του αστυνόμου και της Μαρίνας έθεσε σε συναγερμό τα αντανακλαστικά του, όμως η έγκαιρη επέμβασή του στην δολοφονική επίθεση που δέχτηκε ο Φαρμάκης έξω από το μαγαζί του του χάρισε πόντους στην εκτίμηση του «αφεντικού».

Οι εξελίξεις στο τρίγωνο Ευθύμη – Αιμιλίας – Λευτέρη επόμενα επεισόδια του «Σασμού»
Ο Ευθύμης ανήκει στους ανθρώπους που δεν έχουν όσιο και ιερό στη ζωή τους. Φιλικές σχέσεις και οικογενειακοί δεσμοί δεν έχουν καμία αξία στον κόσμο του και αυτό είναι φανερό στις δοσοληψίες του με τον Παύλο, τον Δημήτρη και την Αιμιλία, ανθρώπους με τους οποίους μοιράστηκε τη ζωή του ως παιδί. Όμως η λέξη ευγνωμοσύνη ανήκει στο λεξιλόγιό του.

Ο Λευτέρης από την πλευρά του είναι ένας άνθρωπος που έχει ταχθεί στη ζωή του στο κυνήγι των «κακών». Τα κίνητρα αυτής της «σταυροφορίας» δεν είναι πάντα διαφανή -καταλαβαίνουμε ότι η ζωή του δεν ήταν ποτέ εύκολη και τα μυστικά που κρύβει είναι πολλά.

Ο σκοπός του Λευτέρη στην συγκεκριμένη αποστολή είναι να βοηθήσει στην εξάρθρωση του παράνομου κυκλώματος εμπορίας όπλων στο οποίο κομβική θέση κατέχει ο Φαρμάκης. Όταν ξαφνικά στο Ρέθυμνο κάνει την εμφάνισή του ο Οδυσσέας, το δεξί χέρι του Ευθύμη στην διακίνηση όπλων και ο σύνδεσμός του με τους «από πάνω», και του προτείνει να βγάλουν από τη μέση τον «εργοδότη» τους και να μοιράσουν μεταξύ τους τα κέρδη από τις παράνομες δουλειές του, ο Λευτέρης προειδοποιεί τον Φαρμάκη.

Ο Φαρμάκης, για λόγους που θα αντιληφθούμε στα επόμενα επεισόδια, θα πάρει απολύτως στα σοβαρά την προειδοποίηση του συνεργάτη του. Θα επιβεβαιώσει την αλήθεια των λόγων του και θα θέσει υπό παρακολούθηση τον Οδυσσέα. Έτσι, όταν ο Οδυσσέας, εξοργισμένος από τα πάρε – δώσε του Λευτέρη με την Έλενα του δίνει ραντεβού για να τον «τελειώσει», ο Φαρμάκης παρεμβαίνει την τελευταία στιγμή και με μία σφαίρα γράφει τον επίλογο της ζωής του κακοποιού.

Και κάπου εδώ συμβαίνει κάτι απρόβλεπτο. Η σχέση του Ευθύμη με τον Λευτέρη βαθαίνει και αλλάζει χαρακτήρα. Και ο Λευτέρης, όπως θα δούμε, διαπράττει το πρώτο μεγάλο ατόπημα στην μέχρι τώρα σχεδόν άμεμπτη επαγγελματικά πορεία του.

Όταν η Αιμιλία, φοβούμενη νέα επίθεση στον Αντώνη και τη Μαρίνα, διατάζει τη σύλληψη του Ευθύμη σε πρώτη ευκαιρία, ο Λευτέρης τον γλιτώνει.

Τι θα συμβεί; Η Αιμιλία δεν έχει καμία αμφιβολία για την ταυτότητα του δράστη της επίθεσης στον αστυνόμο. Όσο χρήσιμος και αν της ήταν στο παρελθόν για να ελέγχει τις κινήσεις του τοπικού υπόκοσμου, η πράξη του απέδειξε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι επικίνδυνος και η θέση του είναι πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Γι’ αυτό δίνει εντολή, όταν φτάσει νέο φορτίο, να τον συλλάβουν με τρόπο που να μην μπορεί να αμφισβητηθεί η ενοχή του. Ο Λευτέρης πληροφορείται φυσικά την εντολή και η κάνει μια κίνηση που θα αφήσει τους τηλεθεατές με το στόμα ανοιχτό. Οργανώνει την απαγωγή του Ευθύμη λίγο πριν φτάσει στο σημείο όπου θα γίνονταν η παραλαβή, χωρίς να τον ενημερώσει. Το αποτέλεσμα θα είναι η αστυνομία να φύγει άπρακτη από το σημείο.

Όμως το καλύτερο θα συμβεί στη συνέχεια. Ο Λευτέρης θα αποκαλύψει στον Φαρμάκη την πραγματική του ταυτότητα – Γιώργος Βιδάλης- και βέβαια τη δουλειά του.

Το ερώτημα λοιπόν είναι: Ποιος είναι ο δεσμός που ενώνει τους δύο αυτούς άνδρες και για ποιον λόγο ο Ευθύμης δεν υψώνει το όπλο του εναντίον του Λευτέρη;

Αυτό είναι το ερώτημα που θα απαντηθεί μετά το Πάσχα στα επόμενα επεισόδια του «Σασμού», όταν θα κριθεί η μοίρα του Φαρμάκη. Σύμφωνα με τα περισσότερα spoiler που κυκλοφορούν, το αφεντικό του υπόκοσμου θα δολοφονηθεί από τον Παύλο, ο οποίος είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την οικογένειά του από τα νύχια του παιδικού φίλου του.

Η σχετική πληροφορία «κουμπώνει» με τις φήμες ότι ο Δημήτρης Αλεξανδρής, ο ηθοποιός που ενσαρκώνει με μοναδική επιτυχία τον Φαρμάκη, δεν θα συμμετέχει στον τρίτο κύκλο της δημοφιλούς σειράς του Alpha.