Σφοδρές μάχες στη Γάζα – Τουλάχιστον 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες πέντε ημέρες

Σφυροκόπημα του Ισραήλ σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας – Τουλάχιστον 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Γάζα: «Δεκάδες πτώματα» στους δρόμους της Ράφα

  • Ο Διευθυντής του Ειδικού Νοσοκομείου του Κουβέιτ στη Ράφα λέει ότι υπάρχουν δεκάδες πτώματα στους δρόμους ανθρώπων που σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό, ενώ οι διασώστες δεν μπορούν να φτάσουν στους τραυματίες.
  • Ο ΟΗΕ θα προσθέσει τον ισραηλινό στρατό στη μαύρη λίστα όσων βλάπτουν τα παιδιά σε σύγκρουση, μια κίνηση που οι ηγέτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι είναι «απόλυτα δικαιολογημένη».
  • Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι 77 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 221 τραυματίστηκαν την τελευταία 24ωρη περίοδο αναφοράς.
  • Μεσολαβητές από την Αίγυπτο και το Κατάρ φέρεται να λένε ότι αναμένουν από τη Χαμάς την απάντησή της στην τελευταία πρόταση κατάπαυσης του πυρός .
  • Τουλάχιστον 36.731 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 83.530 τραυματίστηκαν στον πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. Ο αναθεωρημένος αριθμός των νεκρών στο Ισραήλ από τις επιθέσεις της Χαμάς ανέρχεται σε 1.139, με δεκάδες ανθρώπους να κρατούνται ακόμη αιχμάλωτοι στη Γάζα.

Συνεχίζει να σφυροκοπά τη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός καθώς τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σφοδρές μάχες μαίνονται σε όλο το μήκος του παλαιστινιακού θύλακα, όπου τουλάχιστον 250 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες πέντε ημέρες.

Παράλληλα Αιγύπτιοι και Καταριανοί διαμεσολαβητές φαίνεται να αναμένουν ότι η Χαμάς θα υποβάλει την επίσημη απάντησή της στην τελευταία πρόταση για κατάπαυση του πυρός τις επόμενες ημέρες, καθώς η πίεση συνεχίζει να αυξάνεται και στο Ισραήλ και στην παλαιστινιακή οργάνωση για να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα σταματήσει τον καταστροφικό πόλεμο.

Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει ότι αναμένει ακόμη επίσημη απάντηση από τη Χαμάς.

Ο ΟΗΕ αναμένεται να προσθέσει τον ισραηλινό στρατό στη μαύρη λίστα όσων βλάπτουν παιδιά σε συγκρούσεις, καθώς περισσότερα από 15.500 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, μια κίνηση που σύμφωνα με τους ηγέτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι «απόλυτα δικαιολογημένη».

Δείτε live

https://www.aljazeera.com/news/liveblog/2024/6/8/israels-war-on-gaza-live-israeli-army-to-be-added-to-un-child-harm-list