Σλοβακία: Η στιγμή της απόπειρας δολοφονίας του πρωθυπουργού – Βίντεο

Νέο βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας από το περιστατικό με τους πυροβολισμούς κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο.

Ένας 71χρονος Σλοβάκος συγγραφέας φέρεται να είναι ο δράστης των πυροβολισμών κατά του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο. Όσα δήλωσε ο γιός του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει η Telegraph, ο φέρομενος δράστης της επίθεσης είναι ο Juraj Cintuala, ένας 71χρονος Σλοβάκος συγγραφέας.

Φέρεται να κατείχε νόμιμα το όπλο που χρησιμοποίησε στους πυροβολισμούς.

Η Telegraph μεταδίδει πως ο δράστης φώναξε στον πρωθυπουργό «Robo, έλα εδώ», για να του σφίξει το χέρι, και στη συνέχεια τον πυροβόλησε εξ επαφής.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης πυροβολήθηκε εν ψυχρώ πολλές φορές στην πόλη Χαντλόβα, μπροστά από κτίριο όπου είχε διεξαχθεί κυβερνητική συνεδρίαση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσοκομείου της Χαντλόβα, ο 59χρονος Φίτσο είχε τις αισθήσεις του όταν έφτασε στις εγκαταστάσεις τους κι αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια, ο ίδιος διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστρικα, μίας γειτονικής μεγαλύτερης πόλης, καθώς η κατάσταση της υγείας του θεωρήθηκε κρίσιμη.

Τα τελευταία λεπτά, το φως της δημοσιότητας βλέπει βίντεο – ντοκουμέντο από τη στιγμή των πυροβολισμών κατά του Φίτσο, με τον δράστη -σύμφωνα με σλοβακικά ΜΜΕ- να είναι ένας 71χρονος από την πόλη Levice, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν άγνωστα.

Όπως διακρίνεται στο βίντεο, ο δράστης πλησιάζει τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας και πυροβολεί εναντίον του πέντε φορές.

Άμεσα στο σημείο σπεύδουν άνδρες της ασφάλειας του Φίτσο, ενώ ακολουθούν σκηνές πανικού.