Στην Αθήνα, μετά από επιπλοκές, ο τραυματίας της αιματηρής συμπλοκής στα Ζωνιανά

Στον Εισαγγελέα η δικογραφία για την αιματηρή συμπλοκή στα Ζωνιανά
Στον Εισαγγελέα η δικογραφία για την αιματηρή συμπλοκή στα Ζωνιανά

Στον Εισαγγελέα διαβιβάστηκε η δικογραφία για την υπόθεση
Από το πρωί της περασμένης Τρίτης βρίσκεται στο γραφείο του Εισαγγελέα Ρεθύμνου η δικογραφία που αφορά την υπόθεση της αιματηρής συμπλοκής στα Ζωνιανά, στη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρες 55χρονος κάτοικος του χωριού, του οποίου η υγεία παρουσίασε επιπλοκές και είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες των «Ρεθεμνιώτικων Νέων».

Η δικογραφία υπεβλήθη στον Εισαγγελέα από την Ασφάλεια Ρεθύμνου, η οποία έχει απαγγείλει εναντίον των δυο νεαρών δραστών-αδελφών μεταξύ τους- κατηγορίες για δυο απόπειρες ανθρωποκτονίας, καθώς και για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Ωστόσο, παρά το ότι το αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε στις 2 Ιουνίου, έχουν δηλαδή μεσολαβήσει δέκα μέρες από τότε και 4 μέρες από την ώρα που η δικογραφία παραδόθηκε στον Εισαγγελέα, τουλάχιστον έως και χθες το μεσημέρι απόγευμα δεν είχε εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τους δράστες.

Οι δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας για τις οποίες σχημάτισε την δικογραφία η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, αφορούν τόσο το 55χρονο άνδρα που τραυματίστηκε σοβαρά όσο και την σύζυγό του, η οποία επέβαινε μαζί του στο όχημα που οδηγούσε το θύμα την ώρα που άνοιξαν πυρ εναντίον του οι δράστες.

Η πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών αφορά τον βίαιο ξυλοδαρμό του 45χρονου αδελφού του βαριά τραυματισμένου από τους δράστες, επεισόδιο που σημειώθηκε στον δρόμο από Αξό προς Ζωνιανά σε ενέδρα που του είχαν στήσει, λίγη ώρα πριν την ένοπλη συμπλοκή στα Ζωνιανά.

Για την υπόθεση έχουν καταθέσει, στους αξιωματικούς της Ασφάλειας Ρεθύμνου, ο 45χρονος που έπεσε θύμα του άγριου ξυλοδαρμού και προσήλθε στην αστυνομική υπηρεσία δυο μέρες μετά το περιστατικό αναφέροντας με λεπτομέρειες το εις βάρος του επεισόδιο.

Την περασμένη Δευτέρα, όταν αποσωληνώθηκε και κρίθηκε ότι είναι σε θέση να το κάνει, κατέθεσε και ο 55χρονος σοβαρά τραυματισμένος από σφαίρες αδελφός του. Έχει καταθέσει επίσης και η σύζυγός του, που ήταν αυτόπτης μάρτυς της ένοπλης επίθεσης.

Τόσο ο τραυματίας όσο και η σύζυγός του φέρονται να έχουν καταθέσει ότι δέχτηκαν τηλεφώνημα από τον 45χρονο αδελφό του πρώτου πως έχει τραυματιστεί στο κεφάλι εξ αιτίας ξυλοδαρμού που υπέστη από τους δυο νεαρούς συγχωριανούς τους και τους ενημέρωσε ότι κατευθύνεται στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων για ιατρική βοήθεια. Το ζεύγος επιβιβάστηκε στο όχημά του με σκοπό να μεταβούν στο Κέντρο Υγείας και να συνδράμουν τον 45χρονο.

Ενώ το αυτοκίνητο ήταν σε κίνηση μέσα στο χωριό, λίγο μετά την επιβίβασή τους, άρχισαν να δέχονται καταιγισμό πυρών και από τους δυο νεαρούς που είχαν νωρίτερα ξυλοκοπήσει τον 45χρονο. Ο 55χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν τους προκάλεσε κι ότι ο σκοπός του ήταν μόνο να φτάσει στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων για να δει σε τι κατάσταση είναι ο αδελφός του. Το ίδιο φέρεται να υποστήριξε και η σύζυγός του. Και οι δυο τους θεωρούν ότι η ζωή τους σώθηκε από τύχη.

Δεν γνωρίζουμε εάν στη διάρκεια της κατάθεσής του ο 55χρονος παραδέχτηκε πως ανταπέδωσε τα πυρά, καθώς πληροφορίες τον θέλουν να αντέδρασε απέναντι στην ένοπλη επίθεση που δέχτηκαν ο ίδιος και η σύζυγός του και για να προστατευθούν, πυροβόλησε και εκείνος προς την πλευρά των δραστών.

Ούτως ή άλλως, στο σημείο του συμβάντος τα ευρήματα και τα ίχνη έδειξαν στους αστυνομικούς ότι είχε γίνει «πόλεμος». Αφενός στο όχημα του θύματος τα σημάδια από σφαίρες ήταν πολλά, όπως επίσης σε άλλα οχήματα που ήταν σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση αλλά και τα σημάδια στο έδαφος.

Σε ό,τι αφορά την κατάθεση του αδελφού του τραυματία, δηλαδή του 45χρονου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τους ίδιους δράστες, λίγη ώρα πριν την ένοπλη συμπλοκή στα Ζωνιανά, φέρεται να έχει αναφέρει ότι βρισκόταν σε καφενείο στην Αξό και επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του να αναχωρήσει για τα Ζωνιανά. Κατά τη διαδρομή, σε μικρή απόσταση από το χωριό Αξό, του είχαν στήσει ενέδρα τα δυο άτομα που βρισκόταν μέσα σε όχημα. Σε σημείο του δρόμου που ήταν για κείνους βολικό, σταμάτησαν το όχημά του, ο ένας δράστης άνοιξε την πόρτα του οδηγού και τον έβγαλε έξω, ενώ ο άλλος άρχισε να του ρίχνει μαγκουριές στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Αφού τον χτύπησαν άσχημα, επιβιβάστηκαν στο όχημά τους ξανά και τράπηκαν σε φυγή.

Ο 45χρονος χτυπημένος όπως ήταν, φέρεται να ανέφερε ότι κάλεσε τον αδελφό του στο τηλέφωνο, τον ενημέρωσε για την επίθεση που δέχτηκε και παράλληλα του είπε ότι κατευθύνεται στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων προκειμένου να δεχτεί ιατρική βοήθεια. Από κει και μετά, φαίνεται να μην γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στα Ζωνιανά και κάτω από ποιες συνθήκες πυροβόλησαν τον αδελφό του οι δυο νεαροί δράστες που τον είχαν ξυλοφορτώσει.

Περισσότερο φως στην υπόθεση και στους λόγους που οι δυο πλευρές ήρθαν αντιμέτωπες με όπλα, θα δώσει η Δικαιοσύνη. Μετά την έκδοση ενταλμάτων εις βάρος των κατονομαζόμενων δραστών και την σύλληψή τους, την σκυτάλη θα πάρει ο Ανακριτής που θα διερευνήσει περαιτέρω όλες τις πτυχές του αιματηρού επεισοδίου και όσων προηγήθηκαν αυτού.

Σε Νοσοκομείο των Αθηνών μεταφέρθηκε ο τραυματίας

Η κατάσταση της υγείας του 55χρονου τραυματία, φαίνεται να πήρε νέα, αρνητική τροπή. Κατά πληροφορίες των «Ρ.Ν.» από την Τετάρτη παρουσίασε επιπλοκές, εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο, ενώ την Πέμπτη κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του σε νοσοκομείο των Αθηνών, κάτι που έγινε με αεροδιακομιδή.

Ο τραυματίας, στη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης που δέχτηκε, τραυματίστηκε από βολίδα στην κοιλιακή χώρα. Είχε μεταφερθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, οι γιατροί στάθηκε αδύνατον να του αφαιρέσουν την σφαίρα γιατί υπήρχε κίνδυνος να προκληθεί ακατάσχετη αιμορραγία διότι ήταν «καρφωμένη» σε επικίνδυνο σημείο. Παρέμεινε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένος και υποβαλλόμενος σε διαδοχικές επεμβάσεις. Κι ενώ αποσωληνώθηκε και κρίθηκε σταθερή η κατάστασή του, τα τελευταία 24ωρα εμφάνισε σοβαρές επιπλοκές με αποτέλεσμα το βράδυ της Πέμπτης να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Πηγή: rethnea.gr