Τα 3 top trendy καλοκαιρινά χρώματα για να βάψεις το σπίτι σου

Ακολούθησε τα χρωματικά SS’ 24 trends της διακόσμησης για να βάψεις το σπίτι σου.

Είμαστε στα μισά της άνοιξης και το καλοκαίρι θα είναι εδώ πριν το καταλάβουμε και συνήθως είναι αυτή η εποχή που έχουμε διακοσμητικές ανησυχίες, με πρώτη και κύρια την αλλαγή χρώματος στους τοίχους του σπιτιού μας.

Είτε θέλεις να προσθέσεις χρώμα σε ένα υπνοδωμάτιο, είτε να αλλάξεις το χρώμα στους τοίχους στο σαλόνι, οι επιλογές είναι φαινομενικά ατελείωτες.

Αν θέλεις να κάνεις μια αλλαγή στο σπίτι σου για να κάνεις πιο φρέσκο και δεν ξέρεις τι χρώμα να το βάψεις, διακοσμητές εσωτερικών χώρων σου δίνουν την «top three» χρωματική λίστα για το καλοκαίρι του 2024 για να αλλάξεις το χρώμα στους χώρους σου.

Τα 3 top trendy καλοκαιρινά χρώματα για να βάψεις το σπίτι σου
instagram @victoriabelldesign

1. Πράσινα
Το πράσινο μπορεί να είναι το χρώμα του φρέσκου χόρτου και των κατάφυτων κήπων. Η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Kate Dawson λέει ότι το πράσινο έκανε επιτέλους την πολυαναμενόμενη επιστροφή του. Οι επιλογές της είναι μια «όμορφη γκρι-πράσινη απόχρωση» και το πιο σκούρο πράσινο που μπορούν να συνδυαστούν καλά με μια σειρά από άλλα χρώματα, όπως ένα βαθύ, σχεδόν σε μαύρο τόνο χρώμα.

Τα 3 top trendy καλοκαιρινά χρώματα για να βάψεις το σπίτι σου
instagram @at_home_with_littlemisstanyaf

2. Ροδακινί τόνοι
Η Dawson προβλέπει ότι το Χρώμα της Χρονιάς της Pantone, το Peach Fuzz, θα συνεχίσει τη βασιλεία του και τους πιο ηλιόλουστους μήνες. «Είναι ένα υπέροχο χρώμα για όλα τα στυλ εσωτερικού σχεδιασμού! Και το βλέπω όλο και περισσότερο—όχι μόνο σε χρώματα μπογιάς, αλλά και σε χαλιά, έργα τέχνης και ταπετσαρίες! Οπότε σίγουρα βλέπω μια τάση που χρησιμοποιεί τα ροδακινί χρώματα, ακόμα και σε κάποιες από τις πιο σκούρες αποχρώσεις της τερακότας και του λωτού». Ωστόσο, μπορεί να επιθυμείς κάτι λίγο πιο ροζ από το πορτοκαλί. Αν δεν ξέρεις πως να ενσωματώσεις το ροδακινί στο σπίτι σου η σχεδιάστρια συμβουλεύει να το συνδυάσεις με γκριζοπράσινο.

3. Θαλασσινή αύρα

Τα 3 top trendy καλοκαιρινά χρώματα για να βάψεις το σπίτι σου
ΠΗΓΗ: SHERWIN-WILLIAMS

Περνάς χρόνο στην παραλία ή κάθεσαι δίπλα στην πισίνα; Μπορεί να ερωτευτείς τα μπλε αυτό το καλοκαίρι. Η Dawson λέει στο Real Simple: «Σαν παραθαλάσσιες καλοκαιρινές διακοπές, τα μπλε μεσαίου τόνου προκαλούν συναισθήματα ηρεμίας και ηρεμίας. Πιο κορεσμένα μπλε συνδυάζουν μοντέρνο και παραδοσιακό στυλ, διατηρώντας παράλληλα μια γαλήνια ατμόσφαιρα». Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με τη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Amy Switzer, κι ένα χαρούμενο μπλε είναι υπέροχο για το καλοκαίρι. «Οι ζωηρές αποχρώσεις, τις οποίες θα δούμε όλο το χρόνο, μπορούν να προσθέσουν ενέργεια και προσωπικότητα σε έναν χώρο, ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιούνται ως τόνοι ή σε μικρές δόσεις». Ωστόσο, αν ψάχνεις για ένα ουδέτερο για όλες τις εποχές, η Switzer προτείνει να χρησιμοποιήσεις ένα βαθύ κυκλοθυμικό χρώμα, όπως το μπλε ναυτικό το οποίο φαίνεται υπέροχο σε συνδυασμό με ζεστούς λευκούς τόνους.

-α
instagram @sherwinwilliams