Τα 9 βήματα για να εφαρμόσεις ένα σωστό μακιγιάζ

Μήπως το bronzer σου εξαφανίζεται μυστηριωδώς κατά την διάρκεια της ημέρας;Μήπως οι σκιές σου καταλήγουν πιο κοντά στα φρύδια από ότι στα μάτια σου;Μήπως η mascara αφήνει μαύρα στίγματα στην επιδερμίδα σου; Μάλλον εφαρμόζεις τα προϊόντα του μακιγιάζ σου σε λάθος σειρά!

Μάθε την σωστή σειρά εφαρμογής τους σε 12 απλά βήματα!Δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα εξής βήματα:

Ενυδατική

Το μακιγιάζ για να «δείξει» πρέπει να εφαρμοστεί σε ενυδατωμένο «καμβά». Για αυτόν τον λόγο άπλωσε την ενυδατική σου κρέμα, περίμενε ένα τέταρτο να απορροφηθεί καλά και μετά ξεκίνα τη διαδικασία του μακιγιάζ.

Primer

Το primer είναι το νούμερο 1 προϊόν για να «φυλακίσεις» την ενυδάτωση στην επιδερμίδα σου ενώ είσαι μακιγιαρισμένη, να δημιουργήσεις την τέλεια ισορροπία λιπαρότητας-ξηρότητας στο δέρμα σου, αλλά και να κάνεις το μακιγιάζ σου να διαρκέσει έως και 12 ώρες!

Foundation

Έχοντας αφήσει το primer μερικά λεπτά για να απορροφηθεί, απλώνεις το foundation που θα καλύψει ενδεχόμενες ατέλειες, αλλά και θα αποτελέσει τη βάση για το μακιγιάζ σου. Για αυτό μην το τοποθετήσεις με βιαστικές κινήσεις. Ήρεμα και σταθερά άπλωσε πολύ καλά το makeup στο πρόσωπό σου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα σημεία που θες να καλύψεις ατέλειες.

Concealer

Με το concealer θα καλύψεις τους ανεπιθύμητους μαύρους κύκλους και θα φωτίσεις το βλέμμα σου.

Πούδρα

Σταθεροποίησε το αποτέλεσμα εφαρμόζοντας την πούδρα σου.

Contouring / blush / highlighting

Συνέχισε με φωτοσκιάσεις κάνοντας contouring ή drapping. Βάλε ρουζ και συνέχισε με strobing.

Σκιά, eyeliner/μολύβι ματιών, μάσκαρα

Τώρα που το πρόσωπό σου είναι μακιγιαρισμένο και έχει ένα ομοιόμορφο χρώμα και σωστές σκιές, είναι η στιγμή να παίξεις με τα μάτια σου. Μπορείς να τα μακιγιάρεις όσο έντονα ή απαλά θέλεις, απλά να θυμάσαι ότι η σωστή σειρά είναι σκιά ματιών-μολύβι ματιών/eyeliner/ μάσκαρα. Δημιούργησε!

Πούδρα (ξανά)

Σε αυτή την περίπτωση η πούδρα θα σου χρησιμεύσει στο να σταθεροποιήσεις το μακιγιάζ σου και να απομακρύνεις τα υπολείμματα σκιάς που έχουν πέσει κάτω από το κινητό βλέφαρο.

Μολύβι χειλών, κραγιόν/lipgloss

Τελευταίο βήμα για ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ είναι η εφαρμογή κραγιόν ή lipgloss. Εφαρμόζεις πρώτα το περίγραμμα χειλιών και έπειτα το χρώμα.

Και είσαι έτοιμη!