Τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει να χρησιμοποιείς μετά τα 30

Τα προϊόντα περιποίησης που πρέπει να χρησιμοποιείς μετά τα 30

Αν πλησιάσεις, μόλις έγινες ή βρίσκεσαι λίγο μετά τα 30 θα γνωρίζεις ή έχεις αντιληφθεί πως η επιδερμίδα σου έχει παρουσιάσει κάποιες μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές. Ίσως μια μικρή ξηρότητα, ατέλειες όπως λεπτές και σχεδόν ανεπαίσθητες γραμμές και δισχρωμίες που έχουν προκληθεί από την έκθεση στον ήλιο.

Εκεί γύρω στα 30 κάνουν την εμφάνιση τους κι αυτό σημαίνει πως η καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης πρέπει να αλλάξει. Νέα προϊόντα παίρνουν θέση στο νεσεσέρ και το μπάνιο σου μιας και ήρθε η στιγμή να ενισχύσεις το δέρμα σου και παράλληλα να το προστατεύσεις.

Και όλα έχουν να κάνουν με το παρελθόν aka την δεκαετία των 20 που ήσουν ανέμελη και έκανες ηλιοθεραπεία για ώρες χωρίς την κατάλληλη προστασία, καπέλο και ποτέ κάτω από την ομπρέλα. Ευτυχώς, και χάρη στους ειδικούς αλλά και τα beauty brands μπορείς να διορθώσεις τη ζημιά και κυρίως να προλάβεις τις επόμενες αν ακολουθήσεις τις συμβουλές των facialists και είσαι πιστή στην εφαρμογή τους.

Θα πρέπει να σου υπενθυμίσω άλλωστε πως οι ατέλειες και τα σημάδια γήρανσης κάνουν την εμφάνιση τους, εκτός από το πρόσωπο σε ντεκολτέ, λαιμό, πόδια και χέρια. Σημεία δηλαδή που πρέπει να περιποιείσαι σχολαστικά από εδώ και στο εξής.

Κράτησε σημειώσεις λοιπόν με τα νέα προϊόντα και βάλε τα κατάλληλα στο καλάθι των αγορών σου.

Απαλό προϊόν καθαρισμού

Ξεχνάς τα μαντηλάκια που χρησιμοποιούσες μετά το ξενύχτι κι ενώ ήσουν ήδη έτοιμη για ύπνο. Επιλέγεις μια απαλή φόρμουλα το πρωί ενώ το βράδυ ακολουθείς τη μέθοδο του διπλού καθαρισμού αρχικά με γαλάκτωμα και στη συνέχεια με προϊόν που ξεβγάζεις με νερό.

Ορός με βιταμίνη C

Η λάμψη είναι το βασικό ζητούμενο όλων και η βιταμίνη C είναι η μοναδική που μπορεί να σου την προσφέρει. Ο ορός λοιπόν μπαίνει στη ζωή σου και θα παραμείνει για τις επόμενες δεκαετίες αφού παράλληλα προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τις ρυτίδες ενώ ενισχύει την παραγωγή του κολλαγόνου. Τον συνδυάζεις πάντα με την αντηλιακή σου κρέμα.

Αντηλιακή προστασία

Κι αν μέχρι τώρα υπήρχε μόνο στην τσάντα της θάλασσας τα πράγματα αλλάζουν. Βρίσκεται μόνιμα στο μπάνιο σου και τη χρησιμοποιείς καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο δείκτης προστασίας είναι τουλάχιστον 30 και υψηλότερος αν περπατάς ή ασκείσαι στην πόλη.

Θεραπεία με ρετινόλη

Τα ρετινοειδή παραμένουν το μικρό μυστικό της νεότητας. Ενισχύουν το κολλαγόνο κρατώντας την επιδερμίδα σφριγηλή ενώ προστατεύουν από τη φωτογήρανση. Επιλέγεις μια απαλή φόρμουλα την οποία χρησιμοποιείς κάθε βράδυ. Για αρχή είναι καλό να έχει μικρή περιεκτικότητα ώστε να αποφύγεις τυχόν ερεθισμούς. Μπορείς να την αναμείξεις με την ενυδατική σου κρέμα και να την απλώσεις λίγο πριν κοιμηθείς.

Κρέμα ματιών

Ένα ακόμη προϊόν που θα σε συντροφεύει για πάντα. Τα μάτια είναι η πιο ευαίσθητη και εύθραυστη περιοχή του προσώπου κι εκείνη που αποκτά πρώτη σημάδια κούρασης και γήρανσης. Μια φόρμουλα με υαλουρικό οξύ θα χαρίσει την απαραίτητη υγρασία και είναι ότι καλύτερο για τη συγκεκριμένη ηλικία.

Απολέπιση

Ακόμη και στα 30 υπάρχει περίπτωση ο ήλιος ή το κάπνισμα να έχουν αφήσει τα σημάδια τους στο δέρμα. Και σε αυτή την περίπτωση η απολέπιση επιβάλλεται. Τα οξέα, μία φορά την εβδομάδα, θα σε βοηθήσουν να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να επαναφέρεις την απαλότητα και την δροσερή όψη στο δέρμα. Αμέσως μετά χρησιμοποιείς την ενυδατική σου κρέμα. Το ίδιο ισχύει όμως και για το σώμα. Ένα απαλό προϊόν απολέπισης είναι εξίσου απαραίτητο. Σε αυτή την περίπτωση μπορείς να το χρησιμοποιείς 2 φορές την εβδομάδα ειδικά το καλοκαίρι.