Θεραπευτικοί άνθρωποι: Τα 7 χαρακτηριστικά τους

Οι θεραπευτικοί άνθρωποι είναι χαρούμενοι και αποτελούν έμπνευση. Σας “μολύνουν” με θετικότητα και το να βρίσκεστε γύρω τους πάντα σας κάνει να αισθάνεστε ωραία.


Οι θεραπευτικοί άνθρωποι είναι χαρούμενοι και αποτελούν έμπνευση. Σας “μολύνουν” με θετικότητα και το να βρίσκεστε γύρω τους πάντα σας κάνει να αισθάνεστε ωραία.

Μπορούμε να εξηγήσουμε αυτό το γεγονός με αυτούς που λέγονται «νευρώνες- καθρέφτες» τους οποίους χρησιμοποιούμε για την ενσυναίσθηση. Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν είναι ότι μιμούνται τα συναισθήματα των ανθρώπων γύρω σας.

Όταν πρόκειται για την διάθεση σας, που συμβάλλει στην υγεία σας, τα συναισθήματα δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας. Οι άνθρωποι με τους οποίους αλληλεπιδράτε είναι επίσης σημαντικοί, επειδή χωρίς να το συνειδητοποιείτε, παίρνετε ενέργεια από αυτούς που βρίσκονται γύρω σας.

Οι ειδικοί όπως ο John Mattone λένε πως είναι σημαντικό να κάνετε σωστές επιλογές όταν πρόκειται για το οικείο σας περιβάλλον. Πρέπει να περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που σας ανεβάζουν και σας βοηθούν να ωριμάσετε.

Οι θεραπευτικοί άνθρωποι συμβαδίζουν τέλεια με αυτή την ιδέα. Είναι το είδος ανθρώπων που δίνουν θετική ενέργεια και σας βοηθούν να περάσετε την περιπέτεια της ζωής. Οπότε τώρα πρέπει να αναρωτηθείτε: ποιες πράξεις, γεγονότα και ποιοι άνθρωποι σας δίνουν θετική ενέργεια;

Αν οι συμπεριφορές είναι μεταδοτικές, αξίζει να μολυνθείτε;

Οι άνθρωποι γύρω σας παίζουν ρόλο στην ψυχική σας υγεία

Νιώθετε καλύτερα όταν είστε με τους φίλους σας; Αν ναι, αυτό συμβαίνει επειδή οι καλές φιλίες βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής και την ψυχική υγεία. Ερευνητές από το Brigham Young University το μελέτησαν με 300.000 ανθρώπους για 7 χρόνια.

Είπαν πως οι σχέσεις είναι σαν ένα προστατευτικό φράγμα επειδή ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνουν το ρίσκο του να αρρωστήσετε, είτε σωματικά είτε ψυχολογικά.

Οι άνθρωποι με μεγάλο κύκλο φίλων έχουν 22% λιγότερες πιθανότητες θανάτου. Αυτή η στατιστική προήλθε από μια έρευνα που έγινε σε μια δεκαετία με πάνω από 500.000 ανθρώπους και δημοσιεύθηκε στο Journal of Epidemiology και στην Community Health.

Σε μια άλλη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, τα αποτελέσματα ήταν ακόμα πιο σαφή. Έκαναν το παραπάνω το 2006 με περισσότερες από 3.000 γυναίκες που είχαν καρκίνο του μαστού. Έδειξαν πως οι γυναίκες που δεν είχαν κοντινούς φίλους ήταν τέσσερις φορές πιο πιθανό να πεθάνουν από την ασθένεια τους παρά από τις γυναίκες που είχαν δέκα ή περισσότερους φίλους. Με άλλα λόγια, το να έχετε φίλους, ειδικότερα καλούς φίλους, αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ο εγκέφαλος, ειδικά το κέντρο ανταμοιβής του.

Τι είναι οι θεραπευτικοί άνθρωποι; Είναι αγάπη.

7 χαρακτηριστικά των θεραπευτικών ανθρώπων
Οι θεραπευτικοί άνθρωποι έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά.

  • Ακούν και δεν κρίνουν. Ποτέ δεν προσπαθούν να σας χειραγωγήσουν και βλέπουν τους ανθρώπους όπως είναι χωρίς να θέλουν να τους αλλάξουν. Οι θεραπευτικοί άνθρωποι επίσης σέβονται την ιστορία σας.
  • Είναι σταθεροί σε αυτά που κάνουν, σκέφτονται, νιώθουν και λένε. Είναι αφοσιωμένοι άνθρωποι που ενεργούν με ακεραιότητα.
  • Θέλουν να σας γνωρίσουν, αλλά όχι με ενοχλητικό τρόπο. Θα σεβαστούν τον χώρο και τον χρόνο σας, επειδή είναι προσεκτικοί.
  • Είναι πάντα επιμελείς και φιλικοί.
  • Είναι θετικοί άνθρωποι. Οι θεραπευτικοί άνθρωποι κοιτούν την ζωή με μια προοπτική καλοσύνης. Το να βρίσκεστε γύρω τους είναι δώρο.
  • Δημιουργούν ένα ασφαλές καταφύγιο. Κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει τις δύσκολες στιγμές από το να έρθουν στην ζωή σας, αλλά αν έχετε ένα υγιές περιβάλλον, θα είστε σε ένα καλύτερο μέρος για να τις αντιμετωπίσετε.
  • Σας “μολύνουν” με υγιή συναισθήματα. Το αποτέλεσμα της συναισθηματικής μετάδοσης είναι εξαιρετικά σημαντικό. Όταν βρίσκεστε κοντά σε κάποιον απαισιόδοξο κάθε μέρα, ίσως αρχίσετε να βρίσκετε πως γίνεστε αρνητικοί. Από την άλλη, όταν είστε γύρω από θετικούς ανθρώπους, θα είστε πιο χαρούμενοι και υγιέστεροι χάρη στους νευρώνες καθρέφτες που αναφέραμε.