Θρήνος στην οικογένεια του 2χρονου αγοριού: «Έφυγε το παιδάκι μας, πονάμε» – Στις 3 μ.μ. στις Αγιές Παρασκιές το τελευταίο “αντίο” (vid)

Το δίχρονο αγοράκι άφησε την τελευταία του πνοή περίπου δύο εβδομάδες μετά το τροχαίο δυστύχημα στη Λυγαριά Ηρακλείου

«Έφυγε το παιδάκι μας, το μωρό μας. Πονάμε! Πάλευε, πάλευε στην εντατική. Είχαμε μια ελπίδα μέχρι τελευταία στιγμή. Αυτή η ελπίδα χάθηκε», λέει συντετριμμένη η γιαγιά του δίχρονου παιδιού που «έσβησε» στην άσφαλτο, λίγες μέρες μετά το τροχαίο στη Λυγαριά.

Το σοκαριστικό τροχαίο οδήγησε σε οικογενειακή τραγωδία, καθώς πρώτα έφυγε από τη ζωή η άλλη γιαγιά του μωρού, η 59χρονη Μαρία, που οδηγούσε το λευκό αμάξι και δέκα μέρες μετά «έσβησε» και το εγγονάκι της, που καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μαζί με τη μητέρα του.

«Χάλια είναι το παιδί μου. Με φάρμακα είναι, κλαίει. Το παιδί της έχασε. Τι να κάνει; Μάνα είναι. Τι να κάνει μια μάνα», αναφέρει η γιαγιά του παιδιού.

Σήμερα (10/02) στις Αγιές Παρασκιές το τελευταίο «αντίο» στο δίχρονο αγγελούδι
Σήμερα, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, θα τελεστεί η κηδεία του μικρού Νικόλα στον Ιερό Ναό Αγίας Ζώνης στις Αγίες Παρασκιές στις 15:00, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στη Λυγαριά.

Κηδεία 2χρονου

Στο τροχαίο, εκτός από την άτυχη 59χρονη, είχε τραυματιστεί βαρύτατα ο μόλις 21 μηνών εγγονός της, αλλά και η 31χρονη μητέρα του αγοριού, η οποία ευτυχώς τραυματίστηκε ελαφρύτερα.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, το αγοράκι, που δεν είχε συμπληρώσει καν τα δύο του έτη, έδινε “μάχη” για να κρατηθεί στη ζωή στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Παρά το ότι οι γιατροί έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, το παιδί δεν τα κατάφερε και προχθές το βράδυ άφησε την τελευταία του πνοή. Είχαν προηγηθεί τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα ιατρικά τεστ, που φανέρωναν ότι ο μικρός ήταν εγκεφαλικά νεκρός. Επειδή, μάλιστα, το αγοράκι ήταν αβάπτιστο, αεροβαπτίστηκε τις προηγούμενες ημέρες στο εκκλησάκι του νοσοκομείου κι έλαβε το όνομα Νικόλας. 

«Συντετριμμένος ο 38χρονος» 

Σε δήλωση που έκανε στο neakriti.gr ο δικηγόρος του 38χρονου άνδρα που είχε εμπλακεί στο δυστύχημα (πρόκειται για τον οδηγό του βαν με το οποίο συγκρούστηκε το Ι.Χ. όπου επέβαινε η οικογένεια, στις στροφές της Λυγαριάς) ανέφερε ότι ο εντολέας του είναι συντετριμμένος. 
«Λάβαμε γνώση ότι έφυγε από τη ζωή το μόλις δύο ετών βρέφος. Επικοινώνησα νωρίτερα με τον κατηγορούμενο, ο οποίος είναι συντετριμμένος (…). Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια για τον άδικο χαμό και της γυναίκας και του βρέφους», δήλωσε ο δικηγόρος Κωστής Παπαμαστοράκης. 
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της 28ης Ιανουαρίου, στο ύψος της Λυγαριάς Ηρακλείου, επί της εθνικής οδού. Από τη σφοδρότατη σύγκρουση των δύο αυτοκινήτων, τραυματίστηκαν βαρύτατα η 59χρονη και το εγγονάκι της, ενώ η 31χρονη μητέρα του παιδιού τραυματίστηκε ελαφρύτερα. Η γιαγιά του παιδιού εισήχθη εσπευσμένα στη ΜΕΘ, όπου μερικές ώρες αργότερα ξεψύχησε. Δυστυχώς, εξέπνευσε και ο μικρός Νικόλας, με το μέγεθος της απώλειας που καλείται να διαχειριστεί η οικογένειά του να είναι δυσθεώρητο.