Βίντεο: Σφαγή στα χαρακώματα της Αβντίιβκα – Μονάδες της Wagner μεταφέρθηκαν στην περιοχή για την τελική εκκαθάριση

Συνεχίζονται οι ουκρανικές επιθέσεις στην Γκορλόβκα

Bίντεο διάρκειας 32 λεπτών δημοσίευσαν οι Ουκρανοί από τις μάχες χαρακωμάτων της 47ης ουκρανικής Ταξιαρχίας κατά των ρωσικών δυνάμεων βόρεια της Αβντίιβκα κοντά στο Στέποβο.

Στα χαρακώματα έχει συντελεστεί μία πραγματική σφαγή όπου Ρώσοι και Ουκρανοί έχουν υποστεί τρομακτικές απώλειες.

Οι Ουκρανοί προσπαθούν να κρατήσουν την θέση αυτή γιατί είναι το μόνο σημείο που ακόμα μπορούν να προμηθεύονται μερικώς τα απαραίτητα εφόδια για να συνεχίσουν να μάχονται.

Το βίντεο από μόνο του δείχνει το τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό το μέτωπο τον τελευταίο μήνα.

Ένα μέτωπο το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως το νέο «Μπάκχμουτ».

Λόγω του ουκρανικού χειμώνα, έχει εμφανιστεί η περιβόητη λάσπη και οι ελιγμοί με άρματα μάχης θα γίνουν απαγορευτικοί. Οι Ρώσοι ήθελαν πριν γίνει αυτό να έχου μπει σε διάφορα σημεία του αστικού ιστού και το κατάφεραν.

Τώρα θα προχωρήσουν εκκαθαρίζοντας την κάθε συνοικία ξεχωριστά.

Δύο μεγάλες αλλαγές έφερε ο πόλεμος στην Ουκρανία. Την γενικευμένη χρήση drones και την επαναφορά του «πολέμου χαρακωμάτων».

Μονάδες της Wagner έφτασαν στην Αβντίιβκα και θα αναλάβουν την εκκαθάριση του βόρειου τομέα της πόλης αλλά και του εργοστασίου οπτάνθρακα.

Η Wagner θεωρείται πως διαθέτει την εμπειρία των αστικών συγκρούσεων από την πολύνεκρη μάχη του Μπάκχμουτ.

Στην Γκορλόβκα οι Ουκρανοί συνεχίζουν τις επιθέσεις τους προσπαθώντας να αναγκάσουν τους Ρώσους να αποσύρουν δυνάμεις από την Αβντίιβκα σε μία προσπάθεια να την διασώσουν (ήδη έχουν χάσει τον έλεγχο στο νότιο τμήμα της πόλης).