Zευγάρια στην καραντίνα – 4 πράγματα που έκαναν και δεν το περιμέναμε

karantina-spiti
5 πράγματα που έκαναν τα ζευγάρια στην καραντίνα - και δεν το περιμέναμε

Mπορεί η περίοδος της παραμονής στο σπίτι να ανήκει πλέον στο παρελθόν, ωστόσο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μια πρωτόγνωρη εμπειρία που ο καθένας βίωσε με διαφορετικό τρόπο.

Η συγκεκριμένη περίοδος αποτέλεσε και ένα είδος δοκιμασίας για όλους και κυρίως για τα ζευγάρια, τα οποία κλήθηκαν να περάσουν πολύ χρόνο μαζί και να βρουν τρόπους να εμπλουτίσουν την καθημερινότητά τους με διάφορες ιδιαίτερες δραστηριότητες.

Τώρα που η περίοδος αυτή ολοκληρώθηκε, εμείς εντοπίσαμε τα πέντε πιο… αναπάντεχα πράγματα που έκαναν τα ζευγάρια την περίοδο της καραντίνας και τα συγκεντρώσαμε στη λίστα που ακολουθεί.

1) Έπαιξαν βιντεοπαιχνίδια

Πριν την καραντίνα, τα βιντεοπαιχνίδια θεωρούνταν αντρική υπόθεση. Την τελευταία περίοδο όμως σημειώθηκε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών, τα οποία επέλεξαν τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες για να περάσουν «δημιουργικά» τον χρόνο τους όσο παρέμειναν στο σπίτι. Δεν είναι λίγες μάλιστα οι διάσημες γυναίκες που παραδέχτηκαν ότι αφιέρωσαν ένα μεγάλο μέρος του χρόνου τους στα videogames παρέα με τον σύντροφό τους, εν μέσω καραντίνας.

Άλλωστε, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Οι δαπάνες για την αγορά video games έφτασαν σε επίπεδο ρεκόρ τον Μάρτιο, στα 10 δισ. δολάρια, εξαιτίας κυρίως της καραντίνας που έχει επιβληθεί σε μεγάλο μέρος του κόσμου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η SuperData. «Οι άνθρωποι στρέφονται προς τα βιντεοπαιχνίδια, που τους αποσπούν την προσοχή με ασφάλεια στη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 και χρησιμοποιούν τα παιχνίδια πολλαπλών παικτών για να παραμείνουν σε επαφή ο ένας με τον άλλο» σχολίασε η εταιρεία.

3) Κούρεψαν ο ένας τον άλλον

Ανάμεσα στις πολλές επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές την περίοδο της καραντίνας ήταν και τα κομμωτήρια και γι αυτό πολλοί ήταν εκείνοι που αναγκάστηκαν να γίνουν λίγο πιο δημιουργικοί και να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην κομμωτική πάνω στο έτερόν τους ήμισυ.

Σε αυτό το σημείο, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία έλειψε περισσότερο στους άντρες, παρά στις γυναίκες για δύο λόγους: Πρώτον, επειδή τα μακριά μαλλιά δεν χρειάζονται τόσο συχνά κούρεμα για να δείχνουν περιποιημένα και δεύτερον γιατί υπάρχουν πολλές λύσεις στην αγορά για να καλύψεις τη ρίζα που άρχισε να φαίνεται.

Ωστόσο οι άντρες είχαν δύο επιλογές: Είτε να αφήσουν τα μαλλιά τους να μακρύνουν, είτε να το ρισκάρουν και να εμπιστευτούν τη σύντροφό τους για να τους κουρέψει. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το ίντερνετ κατακλύστηκε από βίντεο στα οποία μπορούσε κανείς να βρει αναλυτικές οδηγίες για ένα πετυχημένο αντρικό κούρεμα, καθώς και βίντεο στα οποία πολλοί μοιράστηκαν με τον κόσμο τα… αποτελέσματα.

4) Το έριξαν στη γυμναστική

Μπορεί τα γυμναστήρια να έκλεισαν και οι αθλητικές δραστηριότητες να περιορίστηκαν στο ελάχιστο, όμως αυτό, όλως περιέργως, δεν λειτούργησε αποτρεπτικά, καθώς όπως φάνηκε, πολύς κόσμος αποφάσισε να συνεχίσει να αθλείται.

Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που, ενώ δεν είχαν καλή σχέση με τη γυμναστική, την περίοδο της καραντίνας αποφάσισαν να ξεκινήσουν να αθλούνται, κυρίως επειδή η άσκηση ήταν ένας από τους λίγους λόγους για τους οποίους μπορούσε κανείς να βγει από το σπίτι. Μάλιστα, η γυμναστική, τόσο εντός του σπιτιού, όσο και εκτός, ήταν μια από τις βασικές δραστηριότητες στην οποία επιδόθηκαν και τα ζευγάρια, κυρίως λόγω του ελεύθερου χρόνου που είχαν την περίοδο της παραμονής στο σπίτι. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η γυμναστική είναι πιο ευχάριστη όταν γίνεται με παρέα, καθώς μέσω της κοινής συμμετοχής, στηρίζει και παρακινεί ο ένας τον άλλον και ταυτόχρονα αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύεται η ίδια η σχέση.

5) Έκαναν ανακαίνιση στο σπίτι

Η πολύωρη παραμονή στο σπίτι και η τηλεργασία φαίνεται πως δημιούργησαν την ανάγκη να ασχοληθούμε με τον προσωπικό μας χώρο περισσότερο, έτσι ώστε να τον μετατρέψουμε σε ένα λειτουργικό και ταυτόχρονα ευχάριστο περιβάλλον. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η καραντίνα αποτέλεσε ένα καλό κίνητρο για μια ανανέωση στο σπίτι, με σκοπό να ομορφύνει ο χώρος και να αλλάξει η διάθεση.

Μάλιστα, φαίνεται πως τα ζευγάρια ασχολήθηκαν περισσότερο με την φροντίδα και την ανανέωση του προσωπικού τους χώρου, κυρίως γιατί η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι πιο ευχάριστη όταν γίνεται με παρέα.