6 Βασικοί Κανόνες για να Διακοσμήσετε Οποιοδήποτε Εξωτερικό Χώρο

Αυτή την εποχή, ίσως περισσότερο από ποτέ, έχουμε αφήσει για λίγο την διακόσμηση των εσωτερικών χώρων και έχουμε στρέψει το ενδιαφέρον μας – πού αλλού – στους εξωτερικούς.

Είτε έχετε κήπο και αίθριο, είτε απλά ένα μικρό μπαλκόνι υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που αν τους ακολουθήσετε είναι σίγουρο πως θα δημιουργήσετε τον πιο όμορφο εξωτερικό χώρο για καλοκαιρινή ξεκούραση και χαλάρωση. Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί.

Βάλτε φως Το ξέρουμε πως είναι εξωτερικός χώρος και κατά πάσα πιθανότητα αρκετά φωτεινός κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά κάτι που οι περισσότεροι παραβλέπουν είναι να βάλουν στον χώρο τους και τεχνητό φωτισμό. Μην παραμελείτε να επενδύσετε τον χώρο σας με λάμπες ή φωτάκια έτσι ώστε να μπορείτε να τον απολαμβάνετε και τη νύχτα μέσα σε μία χαλαρωτική και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Κάτι που οι περισσότεροι παραβλέπουν είναι να βάλουν στον χώρο τους και τεχνητό φωτισμό.

Βάλτε σκιά Κάποιοι δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στον ήλιο, ενώ κάποιοι άλλοι προτιμούν τη σκιά. Το σίγουρο είναι πως σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείτε κάποιοι είδος σκίασης. Δεν σας αρέσει η τέντα ή δεν έχετε τα χρήματα να κάνετε αυτή την επένδυση τώρα; Μην ανησυχείτε –ένα πανί σκίασης είναι πολύ πρακτικό και συχνά πολύ πιο στιλάτο!

Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστείτε κάποιοι είδος σκίασης.

Εκμεταλλευτείτε το ύψος Για να δημιουργήσετε ένα αρμονικό εξωτερικό περιβάλλον θα πρέπει να σκεφτείτε τον χώρο σας και κάθετα. Εκμεταλλευτείτε το ύψος για να βάλετε κάποιο αναρριχόμενο φυτό, μια πέργκολα, μικρά φαναράκια ή οτιδήποτε άλλο προτιμάτε. Θα διαπιστώσετε πως θα αναβαθμίσει σημαντικά την διακόσμησή σας.

Για να δημιουργήσετε ένα αρμονικό εξωτερικό περιβάλλον θα πρέπει να σκεφτείτε τον χώρο σας και κάθετα.

Βάλτε χρώμα Οι εξωτερικοί χώροι σας δίνουν την ευκαιρία να πειραματιστείτε με τα χρώματα – συνδυάζονται άλλωστε πολύ αρμονικά με τα χρώματα των φυτών. Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως για παράδειγμα μερικές χρωματιστές γλάστρες ή κάτι πιο έντονο όπως τραπέζι και καρέκλες σε χρώματα της προτίμησής σας. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσετε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο και καλόγουστο εξωτερικό χώρο.

Οι εξωτερικοί χώροι σας δίνουν την ευκαιρία να πειραματιστείτε με τα χρώματα.

Φέρτε το «μέσα»… έξω Το έχουμε αναφέρει κι άλλες φορές και το θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό: ο εξωτερικός σας χώρος πρέπει να φαίνεται σαν προέκταση του εσωτερικού. Βάλτε άνετα έπιπλα, διακοσμητικά μαξιλάρια και χαλιά. Τα στοιχεία αυτά θα συμβάλουν θετικά στο να δημιουργηθεί ένας χώρος μέσα στον οποίο είστε άνετα και μπορείτε να χαλαρώσετε.

Ο εξωτερικός σας χώρος πρέπει να φαίνεται σαν προέκταση του εσωτερικού.

Μην τον παραγεμίζετε Τέλος, έχετε κατά νου πως το μίνιμαλ είναι η καλύτερη προσέγγιση όσον αφορά τους εξωτερικούς χώρους. Βάλτε τα απαραίτητα έπιπλα, φώτα, χρώματα και μείνετε εκεί. Θέλετε ο κήπος ή το μπαλκόνι σας να είναι ευάερα, όχι να σας κάνουν να νιώθετε πως… ασφυκτιάτε!