Μπορείτε να κρατήσετε ένα φυτό ντομάτας για όλο το χρόνο;

Μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανό ένα φυτό ντομάτας όλο το χρόνο
Μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανό ένα φυτό ντομάτας όλο το χρόνο

ΕΡΩΤΗΣΗ : Είμαι πάντα απογοητευμένος στο τέλος της σεζόν όταν πρέπει να ξεπατώσω τα φυτά της ντομάτας του κήπου μου.

Μπορούμε να κρατήσουμε ζωντανό ένα φυτό ντομάτας όλο το χρόνο;

Ναι φυσικά ! Μπορείτε να καλλιεργήσετε ντομάτες σε εσωτερικούς χώρους για να τις κρατήσετε ζωντανές όλο το χρόνο.

Αλλά οι ντομάτες εσωτερικού χώρου τείνουν να είναι μικρότερες από τα φυτά εξωτερικού χώρου το καλοκαίρι και να παράγουν λιγότερη σοδειά.

Μπορείτε να μετακινήσετε τα φυτά από τον εξωτερικό στον εσωτερικό χώρο για το χειμώνα, αλλά τελικά θα σταματήσουν να παράγουν καρπούς.
Ωστόσο, τα φυτά ντομάτας σε ένα δοχείο που μετακινούνται από έξω προς τα μέσα θα έχουν μια εκτεταμένη συγκομιδή.

Η σπορά νέων σπόρων ντομάτας σε εσωτερικούς χώρους κάθε δύο εβδομάδες χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της διαδοχικής φύτευσης θα πρέπει να σας προσφέρει μια συνεχή παροχή ντομάτας.

Βεβαιωθείτε ότι οι ντομάτες σας είναι τοποθετημένες σε εσωτερικούς χώρους, λαμβάνουν τουλάχιστον οκτώ ώρες ηλιακού φωτός κάθε μέρα, είναι απαλλαγμένες από ρεύματα και η θερμοκρασία είναι τουλάχιστον 17 βαθμούς κελσίου (αν και οι ντομάτες αναπτύσσονται καλύτερα μεταξύ 20 – 23 βαθμούς κελσίου .

Τα δοχεία στα οποία καλλιεργείτε ντομάτες σε εσωτερικούς χώρους θα πρέπει να έχουν οπές αποστράγγισης και να είναι κατασκευασμένα από υλικό χωρίς υάλωμα, ώστε τα φυτά να μπορούν να αναπνέουν.

Ξεκινήστε τις ντομάτες σας σε εσωτερικούς χώρους σε ένα μείγμα εκκίνησης σπόρων, φυτεμένες σε βάθος 1/4 της ίντσας σε γλάστρες των έξι ιντσών. Ποτίζετε αρκετά συχνά ώστε το έδαφος να παραμένει ελαφρά υγρό.

Ξεκινήστε τα μωρά φυτά σε ένα ζεστό σημείο, όπως το επάνω μέρος του ψυγείου σας.

Μόλις περάσουν πέντε έως 10 ημέρες και γίνει η βλάστηση, μπορείτε να τα μετακινήσετε στην πιο μόνιμη, φωτεινή θέση τους.

Ένα περβάζι με νότιο προσανατολισμό είναι ιδανικό.

Όταν τα φυτά έχουν φτάσει τα τρία εκατοστά ψηλά, είναι καιρός να τα μετακινήσετε σε μεγαλύτερα δοχεία και να τα ξεκινήσετε με ένα πρόγραμμα λίπανσης. Θα χρειαστεί να λιπάνετε τις ντομάτες εσωτερικού χώρου σας κάθε δύο εβδομάδες.