Εργασίες κηπουρικής για τον Απρίλιο: Όλα όσα πρέπει να κάνετε στον κήπο αυτόν τον μήνα

λα όσα πρέπει να κάνετε στον κήπο αυτόν τον μήνα
λα όσα πρέπει να κάνετε στον κήπο αυτόν τον μήνα

Κηπουρική τον Απρίλιο: Είναι άνοιξη και τα πράγματα ζεσταίνονται πραγματικά στον κήπο με σπορά, φύτευση και βοτάνισμα σε εξέλιξη. Οι κηπουροί αρχίζουν να βγαίνουν έξω αυτή την άνοιξη για να τακτοποιήσουν λουλούδια και να φυτέψουν νέα

Θάμνοι

Μερικοί λένε ότι είναι καλύτερο να κόψετε τη λεβάντα το φθινόπωρο, αλλά ο Απρίλιος είναι μια καλύτερη επιλογή, ειδικά εάν ζείτε σε περιοχή επιρρεπή στον παγετό. Εάν κλαδέψετε το φθινόπωρο, όλα τα νέα κοψίματα που θα κάνετε θα εκτεθούν και θα είναι ανοιχτά σε μολύνσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά κλαδέψτε τώρα και το φυτό μπορεί να αρχίσει να αναπτύσσεται γρήγορα. 

Απλά κλείστε τα μάτια στα νεκρά στελέχη κατά τους χειμερινούς μήνες. Οι λεβάντες είναι διαβόητες για το ότι γίνονται στραβά και ποδαρικά και ο καλύτερος τρόπος για να το αποφύγετε αυτό είναι να τους δώσετε ένα πραγματικά σκληρό κλάδεμα.

Συμβουλή: Αναζητήστε το χαμηλότερο μικρό μπουμπούκι σε κάθε στέλεχος που πρόκειται να φυτρώσει και να κοπεί ακριβώς από πάνω του.

Επίσης, τον Απρίλιο, θα πρέπει να φυτέψετε νέους φράκτες, δέντρα και θάμνους που καλλιεργούνται σε δοχεία για να προσθέσετε δομικά στοιχεία στον κήπο σας.

Πολυετή φυτά

Κατευθείαν σπείρετε μονοετή φυτά όπως nigella, cosmos και καλιφορνέζικες παπαρούνες σε τυχόν κενά που έχετε στα παρτέρια. Αυτοί είναι οι σπόροι «ρίξε και σπείρε» και δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο. Απλώς βεβαιωθείτε ότι όσο το δυνατόν περισσότερο το έδαφος είναι καθαρό από ζιζάνια , καλά τροφοδοτημένο και τυλιγμένο με τσουγκράνα και, στη συνέχεια, πασπαλίστε τους σπόρους στην επιφάνεια. Θα πρέπει να βλαστήσουν σε λίγες μέρες.

δουλειές κηπουρικής για ροζ νιγκέλα Απριλίου

JACKY PARKER PHOTOGRAPHY GETTY IMAGES

Φρούτα και λαχανικά

Αυτός είναι ο μήνας για να ξεκινήσετε τις περισσότερες σπορές – φασόλια, παντζάρια, λαχανάκια Βρυξελλών, μπρόκολο, λάχανα, καρότα, πράσα, παστινάκι, μπιζέλια και σπανάκι. Φυτέψτε επίσης πατατόσπορους και καλάμια βατόμουρου και βατόμουρου.

Υπάρχει ακόμα χρόνος για να βάλετε φράουλες και σπαράγγια σε μόνιμα παρτέρια. Τώρα είναι επίσης ο ιδανικός μήνας για να φυτέψετε αγκινάρα και αγκινάρα της Ιερουσαλήμ.

Κάτω από το κάλυμμα, συνεχίστε να σπέρνετε όσα τρυφερά λαχανικά θέλετε να καλλιεργήσετε, όπως μελιτζάνες, καλαμπόκι και πεπόνια. Μην ξεχάσετε να βάλετε μερικούς ηλιόσπορους – θα φωτίσουν το έμπλαστρο και θα χωρέσουν στον μικρότερο χώρο .