Γρήγορες και εύκολες ιδέες για δείπνο που πρέπει να δοκιμάσετε τώρα

Μερικές συνταγές χωρίς κρέας βρίσκονται ένα κεφάλι πάνω από τις υπόλοιπες, και αυτή είναι μία από αυτές. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι θα χαρούμε να τρώμε αυτό το ιδιοφυές γρήγορο δείπνο κάθε μέρα της εβδομάδας. Δοκιμάστε αυτό το τορτελίνι τυριού σε κρεμώδη σάλτσα μαρινάρας ! 
Μερικές συνταγές χωρίς κρέας βρίσκονται ένα κεφάλι πάνω από τις υπόλοιπες, και αυτή είναι μία από αυτές. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι θα χαρούμε να τρώμε αυτό το ιδιοφυές γρήγορο δείπνο κάθε μέρα της εβδομάδας. Δοκιμάστε αυτό το τορτελίνι τυριού σε κρεμώδη σάλτσα μαρινάρας ! 

Η ερώτηση που μας κάνουν πιο συχνά είναι «Ποιες είναι οι αγαπημένες σας ιδέες για γρήγορο και εύκολο δείπνο;» Καταλαβαίνουμε. Η ζωή είναι απασχολημένη. Υπάρχουν 101 πράγματα που πρέπει να κάνετε και η προσθήκη της μαγειρικής σε αυτήν τη λίστα μπορεί να είναι αγχωτική. Αλλά η παρασκευή νόστιμων και υγιεινών συνταγών δεν χρειάζεται να πάρει όλη μέρα! Οι καλύτερες ιδέες για εύκολο δείπνο εξισορροπούν τη μεγάλη γεύση και τις γρήγορες μεθόδους

μαγειρέματος. Εδώ μοιραζόμαστε ιδέες για γρήγορο δείπνο που μπορείτε να φτιάξετε σε 30 λεπτά ή λιγότερο . Σε πολλές περιπτώσεις, το να φτιάξεις μία από αυτές τις εύκολες ιδέες για δείπνο είναι ακόμα πιο γρήγορο από το φαγητό σε πακέτο!

Και τώρα… οι κορυφαίες μας γρήγορες και εύκολες συνταγές για δείπνο!

<Μερικές συνταγές ζυμαρικών βρίσκονται ένα κεφάλι πάνω από τις υπόλοιπες, και αυτή είναι μία από αυτές. Δοκιμάστε αυτά τα τορτελίνια τυριού σε κρεμώδη σάλτσα μαρινάρας! Σε μόλις 15 λεπτά, έχετε ένα τηγάνι ζυμαρικών που είναι κυριολεκτικά  συμφωνική  γεύση. Η σάλτσα μαρινάρας με φρέσκο ​​βασιλικό συνοδεύεται τέλεια με μαξιλάρια από πικάντικο κατσικίσιο τυρί. (Στην πραγματικότητα, είναι σαν αυτό το  ντιπ ψημένο κατσικίσιο τυρί  που γίνεται κυρίως πιάτο.)

Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά

Τα τορτελίνια με τυρί φτιάχνουν την καλύτερη συνταγή για γρήγορο δείπνο! Σερβίρεται σε κρεμώδη σάλτσα μαρινάρας αρωματισμένη με κατσικίσιο τυρί και βασιλικό.

Μερικές συνταγές χωρίς κρέας βρίσκονται ένα κεφάλι πάνω από τις υπόλοιπες, και αυτή είναι μία από αυτές. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι θα χαρούμε να τρώμε αυτό το ιδιοφυές γρήγορο δείπνο κάθε μέρα της εβδομάδας. Δοκιμάστε αυτό το τορτελίνι τυριού σε κρεμώδη σάλτσα μαρινάρας ! 

Σε μόλις 15 λεπτά, έχετε ένα τηγάνι ζυμαρικών που είναι κυριολεκτικά μια συμφωνία γεύσης. Η σάλτσα μαρινάρας με φρέσκο ​​βασιλικό συνοδεύεται τέλεια με μαξιλάρια από πικάντικο κατσικίσιο τυρί. (Στην πραγματικότητα, είναι το ντιπ μας με κατσικίσιο τυρί φούρνου που γίνεται κυρίως πιάτο, γιατί το αγαπάμε τόσο πολύ που χρειαζόμασταν έναν τρόπο να το δικαιολογήσουμε ως δείπνο.) Αυτό είναι μια τεράστια επιτυχία στο σπίτι μας…και ελπίζουμε να είναι σε δικό σου επίσης!

Τα καλύτερα τορτελίνια τυριού για αγορά

Τα τορτελίνια τυριών συχνά ξεφεύγουν από το ραντάρ μας όταν πρόκειται για ζυμαρικά: συνήθως σκεφτόμαστε πένες, σπείρες ή μακαρόνια. Αλλά υπάρχουν πολλά τορτελίνια υψηλής ποιότητας στα παντοπωλεία αυτές τις μέρες! Τα τορτελίνια είναι παραδοσιακά ιταλικά ζυμαρικά με γέμιση σε σχήμα δακτυλίου. Στην Ιταλία μπορείτε να τα προμηθευτείτε φρέσκα σε τοπικά καταστήματα. Τι να ψάξετε αν δεν βρίσκεστε στην Ιταλία;

  • Τα φρέσκα τορτελίνια πωλούνται στο ψυγείο. Αυτή είναι συνήθως η καλύτερη ποιότητα όταν πρόκειται για συνταγές τορτελίνι. Βράζει σε μόλις 2 με 3 λεπτά.
  • Τα κατεψυγμένα τορτελίνια είναι επίσης μια καλή επιλογή. Μας αρέσει το κατεψυγμένο γιατί σώζει καλά και μπορείτε να το τραβήξετε έξω ανά πάσα στιγμή.
  • Αποφύγετε τα αποξηραμένα τορτελίνια. Τα τορτελίνια δεν είναι παραδοσιακά αποξηραμένα ζυμαρικά: και όλες οι μάρκες που έχουμε δοκιμάσει αποξηραμένα δεν έχουν μετρήσει.
  • Αναζητήστε οποιοδήποτε είδος τορτελίνι τυριού για αυτή τη συνταγή. Χρησιμοποιήστε 3 τυριά, ρικότα σπανάκι, παρμεζάνα: κάθε είδους γεύση τυριού θα λειτουργήσει.

Μυστικά για την καλύτερη κρεμώδη σάλτσα μαρινάρας

Αυτή η νόστιμη συνταγή τορτελίνι τυριού έχει σχεδιαστεί από εμάς για να είναι δύο πράγματα: πολύ γρήγορο και πολύ νόστιμο ! Αυτό είναι σαν μια διασταύρωση μεταξύ του διάσημου ψημένου κατσικίσιου τυριού μας και των ζυμαρικών μας με κατσικίσιο τυρί . Αξιοποιεί τον καλύτερο συνδυασμό γεύσεων: μια υπέροχη σάλτσα ντομάτας που γίνεται κρεμώδης χρησιμοποιώντας μαλακό κατσικίσιο τυρί. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την καλύτερη κρεμώδη μαρινάρα:

  • Χρησιμοποιήστε ψητές ντομάτες σε κονσέρβα. Αυτός ο ιδιαίτερος τύπος ντομάτας είναι εύκολο να βρεθεί. Απανθρακώνεται σε ανοιχτή φλόγα, που τους δίνει μια όμορφη γλυκιά γεύση ακριβώς έξω από το κουτί. Δεν μπορείτε να τα βρείτε; Χρησιμοποιήστε την καλύτερη ποιότητα ντομάτες που μπορείτε να βρείτε.
  • Χρησιμοποιήστε φρέσκο ​​βασιλικό . Είναι μια φούσκα το χειμώνα, αλλά αξίζει τον κόπο για την πιπεράτη γεύση που δίνει.
  • Χρησιμοποιήστε μαλακό κατσικίσιο τυρί (chevre). Μπορεί να πιστεύετε ότι μια κρεμώδης μαρινάρα είναι καλή με παχύρρευστη κρέμα. Αλλά είναι υπέροχο με μαλακό κατσικίσιο τυρί! Τίποτα από αυτά τα σκληρά δεν θρυμματίζεται με την υφή της φέτας: αυτή η σάλτσα αξίζει ένα καλό chevre.

Γιατί λειτουργεί

Εδώ θα χρησιμοποιήσετε μαλακό κατσικίσιο τυρί για να θρυμματιστεί στη μαρινάρα, και προσθέτει ένα νόστιμο και κρεμώδες σώμα που το κάνει να έχει γεύση σαν το καλύτερο γκουρμέ γεύμα της κατηγορίας. Προσθέστε αυτά τα όμορφα βρασμένα τορτελίνια τυριών και κάθε μπουκιά είναι βελούδινη, παραδεισένια καλοσύνη. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε μερικά θρυμματισμένα κατσικίσια τυριά ως επικάλυψη.

Μας αρέσει να προσθέτουμε και λίγο σπανάκι στο μείγμα! Προσθέτει θρεπτικά συστατικά, αλλά με τον τρόπο που λιώνει στο τηγάνι, μετά βίας μπορείς να καταλάβεις ότι είναι εκεί.

Είναι υγιεινό το κατσικίσιο τυρί; Πώς συγκρίνεται με το αγελαδινό τυρί;

  • Περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα από το αγελαδινό τυρί.  Το κατσικίσιο γάλα είναι πιο πλούσιο σε βασικά θρεπτικά συστατικά από το αγελαδινό. Έχει περισσότερη βιταμίνη Α & Β, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο.
  • Ελαφρώς λιγότερες θερμίδες από το αγελαδινό τυρί.  Το κατσικίσιο τυρί έχει μόλις 75 θερμίδες ανά ουγγιά—λιγότερες από τα αγελαδινό τυρί όπως η μοτσαρέλα (85 θερμίδες), το ελβετικό (108 θερμίδες) και το τσένταρ (115 θερμίδες).
  • Μπορεί να είναι πιο εύκολο να αφομοιωθεί.  Το κατσικίσιο τυρί έχει λιγότερη λακτόζη από το αγελαδινό γάλα και μια ελαφρώς διαφορετική δομή πρωτεΐνης, έτσι οι άνθρωποι που έχουν πολλές φορές δυσανεξία στη λακτόζη μπορούν να αφομοιώσουν το κατσικίσιο τυρί.

Μπορείτε να το κάνετε χωρίς γλουτένη;

Ναί! Υπάρχουν πραγματικά μερικές καλές μάρκες τορτελίνι χωρίς γλουτένη στην αγορά αυτές τις μέρες. Δεν τρώμε αποκλειστικά χωρίς γλουτένη, επομένως δεν έχουμε προτιμώμενη μάρκα. Αλλά υπάρχουν πολλές εξαιρετικές επιλογές τόσο σε ψυγμένες όσο και σε κατεψυγμένες ποικιλίες. Και πάλι, συνιστούμε να απομακρυνθείτε από τα αποξηραμένα. Έχετε κάποια μάρκα να προτείνετε; Ενημερώστε μας στα σχόλια παρακάτω.

Τι να σερβίρετε με τορτελίνια τυριού!

Αυτή η συνταγή τορτελίνι με τυρί είναι ένα ιδανικό γρήγορο δείπνο : χρειάζονται λιγότερο από 20 λεπτά για να μαγειρευτούν! Συνδυάστε το με ένα απλό συνοδευτικό ή δύο και είστε στη δουλειά. Είναι ιδανικό για Δευτέρες χωρίς κρέας ή για να εντυπωσιάσετε φίλους με ένα νόστιμο χορτοφαγικό δείπνο . Ή, μπορείτε να το σερβίρετε ως συνοδευτικό με ζυμαρικά για να το συνδυάσετε με ψημένο σολομό ή κοτόπουλο.

Φυσικά, μπορεί να είναι πιο δύσκολο από ό,τι νομίζετε να βρείτε συνοδευτικά που λειτουργούν με τις γεύσεις, το συμπληρώνουν διατροφικά και είναι αρκετά εύκολο να τα φτιάξετε ενώ καταπιάνεστε με το κυρίως πιάτο. Εδώ είναι μερικές από τις αγαπημένες μας πλευρές για ζευγάρια εδώ:

  • Απλή σαλάτα: Αυτή η Easy Arugula Salad δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλή (πραγματικά). Ή δοκιμάστε κατσικίσιο τυρί σαλάτα με ρόκα και μήλο .
  • Μπρόκολο: Πάμε στο! Φτιάχνουμε αυτό το τηγανητό μπρόκολο σχεδόν κάθε μέρα.
  • Σπαράγγια: Αυτά τα λεμονάτα σπαράγγια χρειάζονται μόλις 5 λεπτά για να ψήνονται και προσθέτουν φυτικές ίνες στο γεύμα.

Αυτή η συνταγή τορτελίνι με τυρί είναι…

Χορτοφάγος. Για χωρίς γλουτένη, χρησιμοποιήστε τορτελίνια χωρίς γλουτένη.

Τα τορτελίνια με τυρί φτιάχνουν την καλύτερη συνταγή για γρήγορο δείπνο! Σερβίρεται σε κρεμώδη σάλτσα μαρινάρας αρωματισμένη με κατσικίσιο τυρί και βασιλικό. 

Συστατικά

1x2x3x

  • 12 έως 16 ουγγιές κατεψυγμένα ή κατεψυγμένα τορτελίνια τυριού
  • 28 ουγκιά μπορεί να θρυμματιστεί ψητές ντομάτες (ή ντομάτες καλύτερης ποιότητας)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
  • 3 φλιτζάνια φύλλα baby σπανάκι, σφιχτά συσκευασμένα (ή ψιλοκομμένο σπανάκι)
  • 8 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 4 ουγγιές κούτσουρο κατσικίσιου τυριού

Οδηγίες

  1. Βράζουμε τα τορτελίνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας (τα φρέσκα χρειάζονται συνήθως 2 με 3 λεπτά και τα κατεψυγμένα χρειάζονται 2 με 5 λεπτά για να βράσουν). Στη συνέχεια στραγγίστε το. 
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζετε τις ντομάτες θρυμματισμένες, το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, τη σκόνη σκόρδου, τη ρίγανη, το αλάτι κοσέρ , το σπανάκι και τα φύλλα βασιλικού ολόκληρα. Αφήνουμε να σιγοβράσει, στη συνέχεια σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε όσο ψήνονται τα ζυμαρικά ή για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  3. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα και στραγγισμένα, τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Τρίβουμε το κατσικίσιο τυρί στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια κρεμώδης σάλτσα (αν θέλετε, κρατήστε μερικά θρυμματισμένα κομμάτια για την επικάλυψη).
  4.  Σερβίρετε αμέσως.