Τα 10 φυτά του κήπου που βγάζουν αιθέρια έλαια

αρωματικά φυτά και λουλούδια
Υπάρχουν αρωματικά φυτά και λουλούδια πλούσια σε αιθερια έλαια,

Η κύρια μέθοδος για να πάρουμε τα αιθέρια έλαια από τα φυτά του κήπου είναι η απόσταξη. Μπορούμε να κάνουμε την απόσταξη χρησιμοποιώντας απλό εξοπλισμό που διαθέτουμε σπίτι μας όπως περιγράφουμε στο σχετικό μας άρθρο για την απόσταξη αιθέριων ελαίων στο σπίτι. Βέβαια, θα πρέπει να γνωρίζουμε από ποια μέρη του φυτού μπορούμε να πάρουμε φυτικό υλικο για να κάνουμε καλύτερη απόσταξη και να εξασφαλίσουμε υψηλότερη απόδοση σε ποιότητα και ποσότητα αιθέριου έλαιου.

Υπάρχουν αρωματικά φυτά και λουλούδια πλούσια σε αιθερια έλαια, καθώς επίσης φυτά που μπορούμε εύκολα να διατηρήσουμε στον κήπο μας για να φτιάξουμε αιθέρια έλαια στο σπίτι και να μας προσφέρουν ηρεμία, χαλάρωση και ευεξία. Τα αιθέρια έλαια από τα φυτά του κήπου μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον καθαρισμό και τον αρωματισμό χώρων του σπιτιού ή για να φτιάξουμε κρέμες και σαπούνια χρησιμοποιώντας τα ως πρώτη ύλη.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια φυτά επιλέγουμε για να καλλιεργήσουμε με τον πιο φυσικό τρόπο και να φτιάξουμε τα δικά μας αιθέρια έλαια, χωρίς χημικές προσμίξεις, καθώς και ποια μέρη τους χρησιμοποιούμε για να δημιουργήσουμε σπιτικά καλλυντικά, σαπούνια και αρώματα με εύκολο και οικονομικό τρόπο.

Πώς φτιάχνουμε αιθέρια έλαια στο σπίτι