Τα πρέπει και τα μη (Dos & Don’ts) του νυφικού μακιγιάζ

Τα πρέπει και τα μη (Dos & Don'ts) του νυφικού μακιγιάζ
Τα πρέπει και τα μη (Dos & Don'ts) του νυφικού μακιγιάζ

Προετοιμασία για την ημέρα του γάμου σας; Αφού όλα έχουν ρυθμιστεί να λειτουργήσουν σύμφωνα με το σχέδιο, υπάρχει μόνο ένα πράγμα που χρειάζεται την προσοχή σας και αυτό είναι το beauty look σας. Μπορεί να έχετε ήδη φροντίσει το δέρμα και τα μαλλιά σας να είναι υπό έλεγχο και όσο το δυνατόν πιο υγιή. 

Μπορεί σίγουρα να χρειάζεστε βοήθεια με το χτένισμα, καθώς δεν είναι πάντα μια εύκολη δουλειά, αλλά το μακιγιάζ είναι κάτι που μπορείτε να ελέγξετε. Είτε έχετε έναν φίλο MUA (make up artist) που σας βοηθά είτε πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το δικό σας σύνολο δεξιοτήτων για να σκοτώσετε την ημέρα του γάμου σας, αυτές οι συμβουλές από τον επαγγελματία makeup artist Gitanshi Dua μπορούν να σας βοηθήσουν.

Tα σωστά: ( Τα πρέπει )

Εικόνα: Shutterstock

Προετοιμάστε το δέρμα σας

Πολλές νύφες ξεχνούν να ακολουθήσουν τα βασικά βήματα φροντίδας του δέρματος πριν κάνουν μακιγιάζ. Ο καθαρισμός, η τόνωση και η ενυδάτωση (CTM) πρέπει πάντα να είναι μέρος της καθημερινότητάς σας. 

Ένα καθαρό, τονωμένο και ενυδατωμένο πρόσωπο είναι απαλλαγμένο από ρύπους. Μια ρουτίνα CTM επιτρέπει στο μακιγιάζ να γλιστράει ομαλά στο δέρμα και να αναμειγνύεται άψογα.

 Είναι μια σημαντική ρουτίνα που πρέπει να ακολουθήσετε πριν εφαρμόσετε πολυεπίπεδο μακιγιάζ γιατί το κάνει να κάθεται καλύτερα στο δέρμα σας και του δίνει μια πιο φυσική εμφάνιση και αίσθηση. Δημιουργήστε και ακολουθήστε ένα αυστηρό πρόγραμμα περιποίησης πολύ πριν από το γάμο. 

Δώστε στα μάτια σας όλη την προσοχή 

Το μακιγιάζ των ματιών σας θα κάνει ή θα σπάσει το βλέμμα σας. Για να φωτίσετε την περιοχή, επιλέξτε το σωστό concealer πριν εφαρμόσετε το μέικ απ. Επίσης πριν από τη μεγάλη μέρα, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικά ζευγάρια βλεφαρίδες και να επενδύσετε σε αυτό που σας φαίνεται καλύτερα. 

Χτίστε σωστά τη βάση σας

Ένα primer προετοιμάζει το δέρμα σας να είναι σαν ένας λείος καμβάς για το νυφικό σας μακιγιάζ. Κάνει επίσης το μακιγιάζ σας να διαρκεί περισσότερο. Η πιο σημαντική πτυχή του μακιγιάζ είναι η επιλογή της σωστής απόχρωσης βάσης. Επιλέξτε αυτό που συμπληρώνει τον τόνο της επιδερμίδας σας.

 Αντί για μια παχιά στρώση foundation, απλώστε μια λεπτή στρώση και στη συνέχεια αυξήστε την σε περιοχές όπου χρειάζεστε περισσότερη κάλυψη. Δημιουργήστε τη σκιά ματιών και το κραγιόν σας με τον ίδιο τρόπο.

 Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα σκιάς ματιών, ανακατέψτε την και επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές. Στη συνέχεια, εφαρμόστε concealer μόνο σε περιοχές που εξακολουθούν να παρουσιάζουν ήπιο αποχρωματισμό, όπως γύρω από τη μύτη, τα άκρα των χειλιών και την περιοχή κάτω από τα μάτια και ανακατέψτε το καλά. 

Εφαρμόστε και σκουπίστε το κραγιόν πολλές φορές για λεκέ που διαρκεί. 

Επιλέξτε τη σωστή απόχρωση κραγιόν 

Δεν θέλει κάθε νύφη τη λαμπερή εμφάνιση. Μερικοί προτιμούν να διατηρούν το μακιγιάζ τους απλό και φυσικό, οπότε σε αυτή την περίπτωση επιλέξτε ένα λαμπερό κραγιόν. η επιλογή του σωστού χρώματος είναι σημαντική. 

Τα ροζ και τα πιο απαλά κόκκινα είναι ιδανικά για να κάνουν μια διακριτική δήλωση σαν πριγκίπισσα και με μια ευρεία γκάμα γυμνών αποχρώσεων μπορείτε ακόμη και να συνδυάσετε και να ταιριάξετε τα κραγιόν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Τα λάθη ( Τα μη )

Εικόνα: Shutterstock

Don’t Cake On Foundation 

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν το μοιραίο λάθος να στρώνουν ή να προσθέτουν πάρα πολλές στρώσεις βάσης για να το κάνουν να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτή είναι μια μεγάλη γκάφα του μακιγιάζ που πρέπει να αποφευχθεί με κάθε κόστος, ιδιαίτερα σε μια νύφη. 

Το foundation θα φαίνεται τεχνητό, κέικ και κιμωλιακό όλη την ημέρα και θα φαίνεται εξωπραγματικό στις φωτογραφίες. 

Μην εφαρμόζετε αντηλιακό 

Είναι καλύτερο να αποφύγετε το αντηλιακό την ημέρα του γάμου σας γιατί μπορεί να κάνει το πρόσωπό σας να φαίνεται πολύ λευκό με το φλας της κάμερας. Μπορεί επίσης να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται λιπαρό και κολλώδες. Καλό είναι να αποφεύγετε το αντηλιακό.

 Αντίθετα, χρησιμοποιήστε ελαφριές ενυδατικές κρέμες με δείκτη προστασίας SPF για να προετοιμάσετε το δέρμα πριν το μακιγιάζ και ίσως και ένα foundation με SPF.
Μην κάνετε αποτρίχωση ή περιποίηση προσώπου την ημέρα της υποδοχής 

Αυτές οι θεραπείες θα στεγνώσουν το δέρμα σας και μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησία και φλεγμονή. Το δέρμα σας θα ανταποκριθεί πιο αρνητικά στο μακιγιάζ. Ολοκληρώστε τις θεραπείες σας τουλάχιστον πέντε ημέρες νωρίτερα για να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας είναι έτοιμο να φανεί καλύτερα εκείνη την ημέρα. Μην ξεχάσετε να κρύψετε την περιοχή των χειλιών

Το Concealer βοηθά το χρώμα των χειλιών σας να διαρκέσει περισσότερο, προσθέτει διάσταση στην απόχρωση και αποτρέπει το φτερό.

 Ένα χτύπημα αυτού του προϊόντος στο φιόγκο του έρωτά σας θα κάνει το κραγιόν σας να λάμπει ακόμα πιο λαμπερό. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να κρύψετε τα χείλη και την περιοχή του πηγουνιού σας και στη συνέχεια να εφαρμόσετε κραγιόν.