Θυρεοειδίτιδα Hashimoto

Η πρώιμη ανίχνευση των παραγόντων κινδύνου που συνδέονται με την ανάπτυξη αυτοάνοσων ή χρόνιων ασθενειών, επιτρέπει την έγκαιρη παρέμβαση προληπτικά, με σκοπό τη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης νόσου.

Θυρεοειδίτιδα Hashimoto γνωστή και ως νόσος του Χασιμότο, είναι μια αυτοάνοση διαταραχή, που προκαλείται λόγω δυσλειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.Τα αυτοάνοσα νοσήματα, καθημερινά προσβάλουν όλο και περισσότερους ανθρώπους. Η βελτίωση της συνολικής μεταβολικής κατάστασης, παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και τη θεραπεία αυτοάνοσων και χρόνιων ασθενειών.

Το ανοσοποιητικό σύστημα παράγει αντισώματα που βλάπτουν τον θυρεοειδή αδένα εξαιτίας του οποίου δεν παράγει αρκετές θυρεοειδικές ορμόνες που απαιτούνται από το σώμα. Είναι η πιο κοινή αιτία υποθυρεοειδισμού ή υπολειτουργίας του θυρεοειδούς.

Ο θυρεοειδής αδένας είναι ένα όργανο σε σχήμα πεταλούδας που υπάρχει μπροστά από το λαιμό. Είναι υπεύθυνη για την παραγωγή ορμονών που ελέγχουν το μεταβολισμό και παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του ανθρώπινου σώματος.

Η πάθηση είναι πιο συχνή σε γυναίκες μέσης ηλικίας, αλλά μπορεί να διαγνωστεί σε άνδρες και γυναίκες οποιασδήποτε ηλικίας και σε παιδιά. Ο ακριβής λόγος που οδηγεί στο ανοσοποιητικό σύστημα να παράγει αντισώματα δεν είναι γνωστός, αλλά πιστεύεται ότι η υπερβολική πρόσληψη ιωδίου, η έκθεση στην ακτινοβολία και τα γονίδια του ατόμου μπορεί να παίξουν κάποιο ρόλο.

Τα συμπτώματα της νόσου είναι κοινά με αυτά του υποθυρεοειδισμού. Δεν υπάρχει διαθέσιμη θεραπεία για τη θεραπεία αυτής της αυτοάνοσης πάθησης. Οι γιατροί συνταγογραφούν γενικά συνθετικές θυρεοειδικές ορμόνες, οι οποίες γενικά συνταγογραφούνται σε ασθενείς που πάσχουν από υποθυρεοειδισμό.

Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, η θυρεοειδίτιδα Hashimoto μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακά προβλήματα, βρογχοκήλη και μυξοίδημα.

Σύμφωνα με τον προπονητή του Ολιστικού τρόπου ζωής, Luke Coutinho, η νόσος του Hashimoto μπορεί να αντιστραφεί πάντα με τη σωστή φροντίδα της υγείας και κάνοντας κάποιες απαραίτητες αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Επέμεινε να κάνει αυτές τις αλλαγές μαζί με τακτική φαρμακευτική αγωγή για γρήγορη ανάρρωση. “Η θυρεοειδίτιδα του Hashimoto είναι αναστρέψιμη.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αντιμετωπίσετε τη βασική αιτία της.

Κάνοντας θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής θα εξισορροπήσετε τα επίπεδα TPO (θυρεοειδική υπεροξειδάση) και TSH (θυρεοειδοτρόπος ορμόνη) στο αίμα και ίσως να μην χρειαστεί καν να εξαρτάται από τη φαρμακευτική αγωγή μετά από αυτό», υποστήριξε το!