4 τροφές που πρέπει να βάζεις στο πιάτο σου κάθε μέρα για πιο νεανικό δέρμα μετά τα 40

Οι δερματολόγοι μας συμβουλεύουν και εμείς κρατάμε σημειώσεις.
πολλοί τύποι ψαριών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, της οποίας η κατανάλωση είναι σημαντική, ώστε το σώμα σας να μπορεί να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη και να βελτιώσει τη συνολική υγεία του δέρματος».

Το όμορφο δέρμα ξεκινά από μέσα μας. Φυσικά, η γενετική και η σωστή περιποίηση βοηθούν πραγματικά, αλλά αν τα αφαιρέσουμε αυτά από την εξίσωση, θα σου μείνουν οι καλές συνήθειες και μια διατροφή που δίνει έμφαση στα φρέσκα μη επεξεργασμένα τρόφιμα.

Αν έχεις ποτέ αναρωτηθεί τι πιστεύουν οι δερματολόγοι ότι πρέπει να τρως περισσότερο για να έχεις όσο το δυνατόν πιο λαμπερό δέρμα, σου έχουμε την απάντηση. Ο Mehmet Göker, ειδικός δερματολογίας στη Vera Clinic, λέει ότι πρέπει να βάζουμε αυτές τις 4 τροφές στο πιάτο μας κάθε μέρα για πιο νεανικό δέρμα μετά τα 40.

Λαχανικά

«Τα λαχανικά είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά και χαμηλά σε θερμίδες και περιέχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων, καταρράκτη και ορισμένων μορφών καρκίνου», λέει ο Göker. «Πολλά λαχανικά είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στην παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο είναι βασικό για τα οφέλη του δέρματος. Μερικά από τα καλύτερα λαχανικά που πρέπει να εντάξετε στη διατροφή σας είναι τα φυλλώδη πράσινα, οι πιπεριές, οι ντομάτες και το μπρόκολο».

Αβοκάντο

«Τα αβοκάντο είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που είναι πλούσια σε μονοακόρεστα λίπη και αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην υποστήριξη μιας υγιούς δερματικής μεμβράνης και στην πρόληψη της βλάβης από τις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν στη γήρανση», εξηγεί ο Göker.

Λιπαρά ψάρια

«Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός και ο τόνος, είναι γεμάτα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα», σημειώνει ο Göker. «Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συνδέονται με τον ισχυρό φραγμό του δέρματος. Επίσης, πολλοί τύποι ψαριών έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, της οποίας η κατανάλωση είναι σημαντική, ώστε το σώμα σας να μπορεί να παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη και να βελτιώσει τη συνολική υγεία του δέρματος».

Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Σύμφωνα με τον Göker,το ελαιόλαδο είναι ένα από τα πιο υγιεινά έλαια και έχει τη δυνατότητα να κρατήσει το δέρμα σου νεότερο. «Τα μονοακόρεστα λίπη που προσφέρει το λάδι συνδέονται με αυξημένη ελαστικότητα και σφριγηλότητα του δέρματος», λέει ο Göker.

Αυτά τα 4 τρόφιμα είναι εύκολο να βρεθούν, αλλά και να ενσωματωθούν σε μια ποικιλία συνταγών, κάνοντας σημαντική διαφορά στην κατάσταση του δέρματός σου. Δοκίμασε το και θα δεις!